fbpx

Urtesmør

Urtesmør er så enkelt å lage og smaker imponerende godt, enten det er på et kjøtt- eller fiskestykke fra grillen, på mais, en bakt potet eller grønnsakene dine. 

Fremgangsmåte: Romtemperer 250 gram meierismør, pisk det i håndmikseren så det blir hvitt. Finhakk ½ liter urter (jeg brukte løpstikke i dag) , revet sitronskall fra ½ sitron, 2 hvitløksfedd, 1 teskje meldonsalt og litt pepper/ev. en bit chili. Rør det godt sammen og lag en pølse av smøret på litt bakepapir. La det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver. 

Litt avhengig av hva du skal bruke det til, men her er det fritt fram for det du har tilgjengelig, dill, rosmarin, salvie, timian, karri osv. Lykke til! 

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...