Blogg

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Rabarbrasaft med ananasmynte Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker. Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger. Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni....

les mer
Småspicy tomatjuice

Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen. Denne tomatjuicen...

les mer
Vi høster hvitløken

Vi høster hvitløken

Løk er moro å dyrke, og om du aldri har dyrket noe tidligere, er det veldig bra å starte med. De setter en stor spiss på maten, og har lang holdbarhet. Vær bare klar over at vanlig løk (kepaløk) og hvitløk dyrkes på to helt forskjellige måter. I denne artikkelen skal...

les mer
Agurktid

Agurktid

Agurk er et must i ethvert drivhus, og snackagurken er bare til snacke i seg mens du jobber der. Og jeg setter ikke mindre pris på sylteagurken heller, det var noe av det første jeg startet med å dyrke da jeg fikk mitt første drivhus for ca 16 år siden. Agurken er en...

les mer
Rødbete – roten til alt godt

Rødbete – roten til alt godt

Rødbeten er en grønnsak jeg sår hele tiden med jevne mellomrom, fra begynnelsen av april og til midten av august. Den er ikke grådig i sine krav, og trives godt i en god kompostjord med rikelig vanning. Visste du at den er i nær familie med både bladbede (mangold),...

les mer
Hvitløksblomsten er en delikatesse

Hvitløksblomsten er en delikatesse

Det er kjempemoro å dyrke hvitløk, men visste du at du egentlig kan høste den to ganger? Ihvertfall om du dyrker hardneck-typen. For det er disse vakre og velsmakende blomster-piruettene som er så gode til pesto, smørdamping eller langtidslagring. Nå er det tiden for...

les mer
Alle hager bør ha en hyll

Alle hager bør ha en hyll

Hyll er sjeldent noe man dyrker, de kommer bare av seg selv. Og av alle blomstringene på våren, som kirsebær, frukttrær og syriner så er det hylleblomsten som kommer til slutt. Og den blomstrer rundt St Hans. Deres blekhet – er ikke hvit, men fløtefarget som en...

les mer
Pizzasnurrer av restene

Pizzasnurrer av restene

Tidligere i bloggen min har jeg anbefalt deg å lage 8 pizzabunner i slengen. Du lager det av 1 kg mel, og deler den opp i 8 emner som puttes i plastpose. Og legges i kjøleskapet. Deigen kan oppbevares inntil 14 dager. Forrige helg laget jeg like godt 16 pizzabunner...

les mer
Gulroten fortjener mer enn bare å bli kokt

Gulroten fortjener mer enn bare å bli kokt

I forrige blogg skrev jeg om min favorittgrønnsak nummer 1: poteten. Hvis du spør meg om hvem som kommer på 2. plass, må jeg si gulroten. Gulroten som evner å ta opp jorden smak, fortette den, og så bringe den videre til oss. Gulroten er favoritt hos mange, og må være...

les mer
Dumme bønder – de største potetene?

Dumme bønder – de største potetene?

Potet har i alle år vært brukt for å få et umulig jordstykke til å bli bra på. Og du behøver ikke tenke så mye, for å få en god potetavling. Kanskje er det derfra uttrykket stammer? De gror i nær sagt alt. Og har du først fått sansen for potetdyrking, er det en...

les mer