fbpx

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Foto: Victoria Nevland / KvadraturforeningenCæsarsalat til 6 personer

 • 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt
 • 4 stk. kyllingfileter
 • 6 skiver bacon
 • Ristet pinjekjerner
 • 4-5 cherrytomater
 • ½ agurk i skiver
 • Blomster til pynting

Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner du fram et fint fat, og legger alt lagvis med salaten i bunnen, deretter kyllingen, bacon og resten. Ha på dressingen og strø så ristede pinjekjerner og brødkrutonger oppå dressingen. Pynt med blomster.

Foto: Victoria Nevland / KvadraturforeningenDressing til Cæsarsalat

Det er denne dressingen som gjør susen til cæsarsalaten, og den har jeg delt ut til mange!! Prøv du også. Ta ut ingrediensene fra kjøleskapet i god tid før du skal lage denne. Denne kan du også lage kvelden før, og sette den i kjøleskapet, så heller du på dressingen, og pynter fatet når gjestene har kommet.

 • 1 egg
 • 2 ss god eddik
 • 1 dl god olje
 • 2-4 spiseskjeer nyrevet parmesan
 • 1 ts lys fransk dressing
 • 1 hvitløksfedd, grovkuttet
 • 3 ansjonsfileter
 • Salt og pepper.
 • Kok egget i 2 min, ha det så raskt i kaldt vann, og ta innholdet i en foodprosessor sammen med eddik, sennep, ansjonsfilet, hvitløk, salt og pepper. Kjør prosessor litt og ha så i oljen i tynn stråle samtidig. Rør inn parmesanen til slutt.

Alle foto: Victoria Nevland for Kvadraturforeningen i anledning Byliv, et magasin fra Kvadraturen, utgitt mai 2023.

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...