fbpx

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Ferdig innhøstet, 11 stk gule minipaprika

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto.

Paprikapesto

  • 11 små snackpaprika, gule
  • 1fedd hvitløk
  • basilikumsblader
  • 50 gram mandler, skal skoldes
  • 50 gram revet parmesan
  • ca 1/2-1  dl olje
  • Litt limesaft
  • 2-3 ts salt
  • Sort pepper (eller litt mild chili)

Dette er ingrediensene jeg brukte

Halver paprikaen, fjern stilk og frø og skjær de i grove stykke Legg de delte og rensede paprikaene med skinnsiden opp på et bakepapirkledd stekebrett. Stek de i ovnen på grillfunksjon på 250 grader i ca 20 minutter eller til mye av skinnet har blitt sort. Ta ut paprikaen og pakk de inn i plastfolie, la de hvile i 15 minutt før du tar av skinnet.

Kok opp vann, trekk av platen og ha i mandlene. La disse ligge i vannet i et par minutt, gni de så med et koppehåndkle, slik at du får av skallet på mandlene.

Legg paprikakjøttet i en kjøkkenmaskin/foodprosessor og kjør til en jevn masse. Tilsett ristede pinjekjerner og finrevet parmesan og kjør sammen før du tilsetter oljen i en tynn stråle mens du kjører maskinen på lav hastighet. Juster konsistensen med mer eller mindre olje. Smak til med salt og papper.

Ha paprikapestoen på rene tørre glass og oppbevar med tett lokk. Holdbar en uke.

Jeg pleier å fryse en del også. Putter de i små muffinsformer, setter de på et brett i frysen, og venter til de er helt frosne. Da puttes de i en «samlepose». Kjekt å kunne ta opp litt av gangen.

Putt overskuddet i frysen.

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...