fbpx

Gressløk

Når gressløken dukker opp om våren må den brukes til så mye mer enn bare i ost- og eggeretter.  

Gressløk er noe av det første som dukker opp i hagen om våren, den vokser i små «tuer» og trives i fuktig, godt drenert jord og liker litt lett skygge. Stilkene er stive og rette, hule og har en delikat og deilig løkduft. Den blomstrer i to måneder midt på sommeren, med rosa eller dyp lilla blomster, med mindre du klipper den ned hele tiden.  Gressløken passer like godt i ei potte på terrassen som midt mellom rosene, gi den næring, så har du en venn for livet. 

Gressløken er flerårig og liker du må bruke den til mye mer enn i ost- og eggeretter. 

Høst inn en god neve, ta en strikk rundt den og klipp den rett av, og sett den i et glass vann på kjøkkenbenken, så har du den tilgjengelig for å eksperimentere med den.

Gressløken blomstrer i to måneder om sommeren med rosa eller dyp lilla blomster. 

 

Oppskrifter:

Urtesalt 

 

 

 

 

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...