fbpx

Pesto til så mangt

Hjemmelaget pesto er noe helt annet enn bortekjøpt – prøv da vel! 

Pesto kan du lage av så mangt, både naturens egne vekster, eller det du har tilgjengelig av grønt i hagen din. Og den hjemmelagede er så uendelig mye bedre enn den ferdig kjøpte. Pesto er opprinnelig fra Nord-Afrika, men mange har blitt kjent med den i Italia. Du lager den av tørket tomat, persille, gressløk, ramsløk, skvallerkål, løpstikke. Bruk den på brødskiva, på salaten, kylling eller fisk, eller som her i butterdeigssnurrer.

Min beste pesto-oppskrift: Ca 50 ramsløksblader (tilsvarer ca ½ liter tettpakket «grønt». 40 gram pinjekjerner (ristet i tørr panne og avkjølt), 50 gram parmesan (finrevet), 2 fedd hvitløk, 1 ½ dl extra virgin olivenolje. Alt kjøres i foodprosessor. Smak til med salt og pepper, samt litt sitronsaft.

Har du pesto i kjøleskapet kan du bruke den som smakstilsetting til så mangt. 

Min beste pesto-oppskrift: Ca 50 ramsløksblader (tilsvarer ca ½ liter tettpakket «grønt». 40 gram pinjekjerner (ristet i tørr panne og avkjølt), 50 gram parmesan (finrevet), 2 fedd hvitløk, 1 ½ dl extra virgin olivenolje. Alt kjøres i foodprosessor. Smak til med salt og pepper, samt litt sitronsaft.


Jeg laget pestosnurrer  i butterdeig, og brukte ferdig kjøpte butterdeigs plater, 2 stk til ca 10 små snurrer. Kjevle ut to plater til dobbel størrelse (eller flere om du vil ha … – i oppskriften på pesto er det nok til flere). Smør den ene med pesto og riv over en god parmesan. Legg den andre oppå, klapp det godt sammen, og skjær tynne strimler på langsiden. Snurr de, og legg de på smurt bakeplate eller bakepapir. Stekes i 15-20 minutt på 180 grader.


 

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...