fbpx

Endelig i gang med mikrogrønt i Norge

Kort tid etter at Linda Rabbe Haugen hadde startet opp med å dyrke mikrogrønt, kom pandemien, nå er hun i full gang igjen, og leverer bl.a. på REKO ringen, men ønsker å få flere på kundelisten.  

-Mikrogrønt er en fantastisk grønn vekst. Da jeg oppdaget mikrogrønt kunne jeg ikke forstå at ikke det gikk an å få tak i det som forbruker, sier Linda Rabbe Haugen, gründer og innehaver av Grønn Verden.Vi møtte Linda på åpen gård på Mjåland under Økouka hvor hun stilte med egendyrket mikrogrønt med ulike smaker.

Hun forteller at hun gjorde en kartlegging på leverandører ut til forbruker, og fant ingen vest for Kristiansand. Dermed så hun et udekket behov, men noe uheldig med oppstarten som var rett før Norge stoppet opp. Nå har situasjonen begynt å normalisere seg igjen for Linda.

-Mikrogrønt er små urter og grønnsaker som er proppa fulle av vitaminer, mineraler og gode smaker.

Jeg bruker dem på skiva, i salaten og som topping på middagen. Nyutsprungen rød sennep på pizza er en ordentlig smaksbombe. Dette er supermat som de har brukt i USA siden 90 tallet – og endelig er vi i gang i Norge også, sier Linda entusiastisk.

På spørsmålet om hvordan hun produserer svarer hun at hun har bygge et vekstrom hvor all dyrking skjer, og en langsiktig plan er å utvide birøkt produksjonen.

Hun forteller at hun har tatt med seg sanking, videreforedling og av mat fra naturen hjemmefra, for å vite hvor maten kommer fra. Nå selger hun produktene på REKO-ringen i Kristiansand og i Mandal.

-Mikrogrønt er en uoppdaget vekst som jeg håper flere oppdager, og er det restauranter, cafeer eller butikker som er interesserte i et samarbeid så send meg en mail, så finner vi ut av leveringsmuligheter og hyppighet, avslutter Haugen med et smil.

Fakta om Linda Rabbe Haugen:

  • Ingeniør/pedagogikk/ledelse
  • 41 år
  • Mann og datter
  • Oppvokst på gård i Valle, bor nå i Harkmark
  • KK definerer mikrogrønt som «grøntfôr» fra grønnsaker, salater og urteplanter som blir høstet på et svært tidlig stadie, er gjerne kun to til fem centimeter høye, og består av en stilk og små blader.Disse kuttes rett over jorden når de høstes (ikke å forveksle med spirer som dyrkes frem i vann, og består av frø, rot, stilk og uutviklede blader).

Linda med favnen full av mikrogrønt.

 

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...