fbpx

Endelig i gang med mikrogrønt i Norge

Kort tid etter at Linda Rabbe Haugen hadde startet opp med å dyrke mikrogrønt, kom pandemien, nå er hun i full gang igjen, og leverer bl.a. på REKO ringen, men ønsker å få flere på kundelisten.  

-Mikrogrønt er en fantastisk grønn vekst. Da jeg oppdaget mikrogrønt kunne jeg ikke forstå at ikke det gikk an å få tak i det som forbruker, sier Linda Rabbe Haugen, gründer og innehaver av Grønn Verden.Vi møtte Linda på åpen gård på Mjåland under Økouka hvor hun stilte med egendyrket mikrogrønt med ulike smaker.

Hun forteller at hun gjorde en kartlegging på leverandører ut til forbruker, og fant ingen vest for Kristiansand. Dermed så hun et udekket behov, men noe uheldig med oppstarten som var rett før Norge stoppet opp. Nå har situasjonen begynt å normalisere seg igjen for Linda.

-Mikrogrønt er små urter og grønnsaker som er proppa fulle av vitaminer, mineraler og gode smaker.

Jeg bruker dem på skiva, i salaten og som topping på middagen. Nyutsprungen rød sennep på pizza er en ordentlig smaksbombe. Dette er supermat som de har brukt i USA siden 90 tallet – og endelig er vi i gang i Norge også, sier Linda entusiastisk.

På spørsmålet om hvordan hun produserer svarer hun at hun har bygge et vekstrom hvor all dyrking skjer, og en langsiktig plan er å utvide birøkt produksjonen.

Hun forteller at hun har tatt med seg sanking, videreforedling og av mat fra naturen hjemmefra, for å vite hvor maten kommer fra. Nå selger hun produktene på REKO-ringen i Kristiansand og i Mandal.

-Mikrogrønt er en uoppdaget vekst som jeg håper flere oppdager, og er det restauranter, cafeer eller butikker som er interesserte i et samarbeid så send meg en mail, så finner vi ut av leveringsmuligheter og hyppighet, avslutter Haugen med et smil.

Fakta om Linda Rabbe Haugen:

  • Ingeniør/pedagogikk/ledelse
  • 41 år
  • Mann og datter
  • Oppvokst på gård i Valle, bor nå i Harkmark
  • KK definerer mikrogrønt som «grøntfôr» fra grønnsaker, salater og urteplanter som blir høstet på et svært tidlig stadie, er gjerne kun to til fem centimeter høye, og består av en stilk og små blader.Disse kuttes rett over jorden når de høstes (ikke å forveksle med spirer som dyrkes frem i vann, og består av frø, rot, stilk og uutviklede blader).

Linda med favnen full av mikrogrønt.

 

Siste innlegg

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...

Nå er blåskjellene på sitt beste

Jeg kaller dette en blåskjellsuppe, selv om det kanskje ikke er så mye suppe. Nok blåskjell er det i et nett, om du ikke skal servere mer enn tre personer. Du kan jo også lage litt pommes frites ved siden av, så får den franske varianten av Moules Frites. Og så rekker...

Tomatene fra i sommer ble til spagetti puttanesca

Når jeg leser oppskrifter, så er det noen som fanger min oppmerksomhet mer enn andre.  Det kan ha ulike årsaker, men oftest er det fordi jeg har hovedingrediensene selv, gjerne egendyrket og lagret slik at det bare å hente de fram. Jeg jakter med andre ord på nye...

Bitt av mikrogrønt-basillen

Jeg digger å bruke masse urter i maten. Og gjerne overdriver bruken fordi jeg har så mye, og det gir så god smak. Jeg bruker det både oppi maten, men også på maten. Den blir så delikat, lekker og innbydende med masse grønt på toppen, og vi spiser jo også med øynene,...

Såjorden lager vi selv

Når jeg skal så de første frøene, ofte allerede rundt juletider, trenger jeg jord. Og det er ikke noe viktig poeng at denne jorden skal være kompostjord. Vanligvis er jeg opptatt av å tilføre mye organisk materiale inn i jorda mens jeg dyrker, mens såjorden er jorden...