Endelig i gang med mikrogrønt i Norge

Kort tid etter at Linda Rabbe Haugen hadde startet opp med å dyrke mikrogrønt, kom pandemien, nå er hun i full gang igjen, og leverer bl.a. på REKO ringen, men ønsker å få flere på kundelisten.  

-Mikrogrønt er en fantastisk grønn vekst. Da jeg oppdaget mikrogrønt kunne jeg ikke forstå at ikke det gikk an å få tak i det som forbruker, sier Linda Rabbe Haugen, gründer og innehaver av Grønn Verden.Vi møtte Linda på åpen gård på Mjåland under Økouka hvor hun stilte med egendyrket mikrogrønt med ulike smaker.

Hun forteller at hun gjorde en kartlegging på leverandører ut til forbruker, og fant ingen vest for Kristiansand. Dermed så hun et udekket behov, men noe uheldig med oppstarten som var rett før Norge stoppet opp. Nå har situasjonen begynt å normalisere seg igjen for Linda.

-Mikrogrønt er små urter og grønnsaker som er proppa fulle av vitaminer, mineraler og gode smaker.

Jeg bruker dem på skiva, i salaten og som topping på middagen. Nyutsprungen rød sennep på pizza er en ordentlig smaksbombe. Dette er supermat som de har brukt i USA siden 90 tallet – og endelig er vi i gang i Norge også, sier Linda entusiastisk.

På spørsmålet om hvordan hun produserer svarer hun at hun har bygge et vekstrom hvor all dyrking skjer, og en langsiktig plan er å utvide birøkt produksjonen.

Hun forteller at hun har tatt med seg sanking, videreforedling og av mat fra naturen hjemmefra, for å vite hvor maten kommer fra. Nå selger hun produktene på REKO-ringen i Kristiansand og i Mandal.

-Mikrogrønt er en uoppdaget vekst som jeg håper flere oppdager, og er det restauranter, cafeer eller butikker som er interesserte i et samarbeid så send meg en mail, så finner vi ut av leveringsmuligheter og hyppighet, avslutter Haugen med et smil.

Fakta om Linda Rabbe Haugen:

  • Ingeniør/pedagogikk/ledelse
  • 41 år
  • Mann og datter
  • Oppvokst på gård i Valle, bor nå i Harkmark
  • KK definerer mikrogrønt som «grøntfôr» fra grønnsaker, salater og urteplanter som blir høstet på et svært tidlig stadie, er gjerne kun to til fem centimeter høye, og består av en stilk og små blader.Disse kuttes rett over jorden når de høstes (ikke å forveksle med spirer som dyrkes frem i vann, og består av frø, rot, stilk og uutviklede blader).

Linda med favnen full av mikrogrønt.

 

Siste innlegg

Hjemmelaget chilipasta – Sambal oelek

Når du dyrker mye chili, er det kjekt å ha litt forskjellige oppskrifter. Ikke bare fryse, sylte, lage olje, tørke eller henkoke. Mange har altfor mye chili akkurat nå, og lurer på hvordan de skal bruke alt. Å lage chilipasta er derfor et godt alternativ til alt det...

Hellstrøm`s Piment d`Espelette – en av hans hemmeligheter?

Piment d`Espelette er en mild chili.  Han snakket varmt om den under sendingene på Instagram i vår, og i boken «Hellstrøms hemmeligheter» er den en viktig ingrediens i flere av oppskriftene. Og Hellstrøm bruker den i pulverform.  «Den vil jeg dyrke selv», tenkte jeg. ...

Chili må vi ha

  Ved siden av å ha tomat, agurk og basilikum i drivhuset mitt, digger jeg å ha flere ulike typer chili, og pepper. Og har du ikke drivhus, holder det fint med et vindu. Det morsomme med chili er jo at de er så utrolig ulike – både i utseende og ikke minst i...

Mango chutney

Setter du pris på asiatisk mat? I så fall bruker du sikkert mango chutney fra tid til annen. Jeg skulle lage en indisk gryterett, og i oppskriften skulle jeg ha mango chutney, og den ville jeg lage selv. For så vidt det er mulig, vil jeg helst lage all mat fra bunnen...

En hyllest til snittebønnen

Fermentering* er en eldgammel konserveringsmetode som var vanlig før mye ble industrialisert. Dette har fått nytt liv i våre dager.  Snittebønner lagt lagvis med salt ville vi i vår moderne verden kalt fermentering, bare at ordet ikke var funnet opp den gangen. For...