Endelig i gang med mikrogrønt i Norge

Kort tid etter at Linda Rabbe Haugen hadde startet opp med å dyrke mikrogrønt, kom pandemien, nå er hun i full gang igjen, og leverer bl.a. på REKO ringen, men ønsker å få flere på kundelisten.  

-Mikrogrønt er en fantastisk grønn vekst. Da jeg oppdaget mikrogrønt kunne jeg ikke forstå at ikke det gikk an å få tak i det som forbruker, sier Linda Rabbe Haugen, gründer og innehaver av Grønn Verden.Vi møtte Linda på åpen gård på Mjåland under Økouka hvor hun stilte med egendyrket mikrogrønt med ulike smaker.

Hun forteller at hun gjorde en kartlegging på leverandører ut til forbruker, og fant ingen vest for Kristiansand. Dermed så hun et udekket behov, men noe uheldig med oppstarten som var rett før Norge stoppet opp. Nå har situasjonen begynt å normalisere seg igjen for Linda.

-Mikrogrønt er små urter og grønnsaker som er proppa fulle av vitaminer, mineraler og gode smaker.

Jeg bruker dem på skiva, i salaten og som topping på middagen. Nyutsprungen rød sennep på pizza er en ordentlig smaksbombe. Dette er supermat som de har brukt i USA siden 90 tallet – og endelig er vi i gang i Norge også, sier Linda entusiastisk.

På spørsmålet om hvordan hun produserer svarer hun at hun har bygge et vekstrom hvor all dyrking skjer, og en langsiktig plan er å utvide birøkt produksjonen.

Hun forteller at hun har tatt med seg sanking, videreforedling og av mat fra naturen hjemmefra, for å vite hvor maten kommer fra. Nå selger hun produktene på REKO-ringen i Kristiansand og i Mandal.

-Mikrogrønt er en uoppdaget vekst som jeg håper flere oppdager, og er det restauranter, cafeer eller butikker som er interesserte i et samarbeid så send meg en mail, så finner vi ut av leveringsmuligheter og hyppighet, avslutter Haugen med et smil.

Fakta om Linda Rabbe Haugen:

  • Ingeniør/pedagogikk/ledelse
  • 41 år
  • Mann og datter
  • Oppvokst på gård i Valle, bor nå i Harkmark
  • KK definerer mikrogrønt som «grøntfôr» fra grønnsaker, salater og urteplanter som blir høstet på et svært tidlig stadie, er gjerne kun to til fem centimeter høye, og består av en stilk og små blader.Disse kuttes rett over jorden når de høstes (ikke å forveksle med spirer som dyrkes frem i vann, og består av frø, rot, stilk og uutviklede blader).

Linda med favnen full av mikrogrønt.

 

Siste innlegg

Slik ble såkalenderen i notisbokformat til!

Såkalenderen vi nylig lanserte fikk jeg idé til fordi jeg har hatt behov for den selv. Når jeg som by bonde var i full gang om våren med å så, visste jeg ikke den gangen jeg startet for ca. 16 år siden, hva jeg burde starte med å så først. Noen tips hadde jeg fått om...

Vi bygger kjøkkenhage på kommunal tomt

Mange av dere vet at min kjøkkenhage ligger på landet. På Stangenes, ut mot havet, ved sommerhuset vårt, på tross av at vi «bare» bor der om sommeren. Det betyr at jeg tilbringer langt flere måneder i leiligheten vår i byen. På Galgebergtangen. Der er jeg født og...

Flere grunner til å dyrke koriander, dette er en !

Er du begeistret for asiatisk mat, er ikke bare koriander en vesentlig del av smakstilsettingen. Både chili og hvitløk, og gjerne også lime, finner du igjen i asiatiske oppskrifter. Dette er en av mine favorittretter, og hver kan jeg serverer den får jeg «stående...

Hjemmelaget surkål

Jeg har i alle år laget surkålen eller rødkålen selv. Det handler først og fremst om smaken som ikke kan sammenlignes med pakke-surkålen, men også fordi jeg er opptatt av å lage mat fra bunnen av, uten alle tilsetningsstoffene det er i halvfabrikata som vi kjøper. Når...

Syltet blomkål, fantastisk godt

Sylting er enkelt, og en undervurdert bevaringsmetode, etter min mening, og et godt alternativ til frysing.  Jeg syntes ofte at smaken bevares bedre når det er syltet enn har vært frosset.  Før vi fikk frys, i riktig gamle dager, var sylting helt vanlig til det meste...