fbpx

Fikenmarmelade med portvin og valnøtter

Dette er ingrediensene du trenger for å lage fikenmarmelade.

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid laget denne fikenmarmeladen. Så jeg vet ikke hvor jeg har oppskriften fra. Denne oppskriften gir deg 6 små og 2 litt større glass med fikenmarmelade, ønsker du mindre er det bare å halvere.

Jeg lager såpass mye fordi det er hyggelige gaver å kunne gi bort.

Jeg pleier å kjøpe både valnøtter, stjerneanis, kanelstenger og fersk fiken i Asiabutikken. Fikenmarmeladen passer utmerket til  ost. I oppskriften har jeg skrevet at den er holdbar i ca 14 dager, men jeg har spist denne flere måneder etter at den er laget.

Fikenene bør klippes eller kuttes opp.

800 gram fiken

2 dl valnøtter som hakkes

0,8 liter vann

2-3 stjerneanis

2-3 kanelstenger

Saft av 1,5 sitron

660 gram sukker (kan gjerne reduseres, da blir den imidlertid litt mer «flytende»)

2 spiseskjeer portvin

Her er alt i gryta, minus valnøttene, som du har i helt på slutten.

Klipp opp fiken i mindre biter, kok opp vannet og hell det over. La det stå i 2-3 timer. Ha deretter alt det andre i kjelen, unntatt valnøttene.  La det koke 30 minutter. Ha så i de hakkede valnøttene og kok videre i 5 minutter. Øs marmeladen over på varme glass (en fordel å koke disse under lokk i en gryte, så blir de sterile). Sett så på tette lokk, og opp ned, da blir de lufttette. Fikenmarmeladen kan også fryses.

Ved å skru glassene tett til, og sette de opp ned til de har blitt kalde, vil de vakumere seg.

Fikenmarmelade ferdig på glass 🙂

Nydelig til ost 🙂

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...