fbpx

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le.

Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili.

De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at du kan bruke det du har i kjøkkenhagen. Bønner, knutekål eller annen kål (som bør dampes ett minutt) er perfekt.  Og kombinasjonen med mango eller avokado er ikke til å kimse av, det søte opp mot, spesielt fisk, er spesielt godt.

Jeg laget denne som en lunsjrett til to personer. Om du vil ha den som en liten forrett, rekker den fint til 4-5 personer.

Her er et godt utgangspunkt:

 • 2 pakker crabsticks/lognobs (her kan du gjerne erstattet dette med noen striper salmalaks)
 • 2-3 spiseskjeer majones
 • Sitronsaft

Riv fiskekjøttet fra hverandre, og bland det med majones og sitronsaft. Dette skal inn i rullene, oppå selve salaten, og før de øvrige ingrediensene.

Grønnsaker:

 • Hjertesalat
 • ½ avokado i striper
 • 1/2 mango i striper
 • ¼ agurk i striper
 • Finhakket koriander (en neve)
 • 1 hvitløksfedd finhakket
 • ½ chili finhakket (uten frø)
 • Litt spiselige blomster

Rispapir og sesamfrø.

Salater, grønnsaker og fisk skal pakkes inn i dette tynne rispapiret som først er dyppet raskt i vann. Det «limer» slik at maten holder seg dere. Deretter kuttes det opp i biter, eller du kan servere hele rullen som den er.

Dypp risbladet i vann i 1-3 sekunder. Legg først salatblader på – og deretter blandingen med crabsticks/lognobs. Så kommer grønnsakene og de ristede sesamfrøene. Legg alt på risbladet, litt nedefor midten og ca 4 cm fra kanten. Når du starter med å rulle tar du tak i den nederste delen av arket, holder det over innholdet og drar innholdet nedover. Det vil da lime seg, og du kan brette inn sidene, og fortsette å rulle helt ferdig.

Jeg kuttet opp i fire biter, satt de «opp-ned» og toppet med lodderogn. Kunne også gjerne hatt litt lime ved siden av.

Det er et must med en god saus til. Ponozosausen er min favoritt.

Ponzosaus hører til, du finner oppskriften på den her: Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

 

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...