fbpx

Ramsløksblomsten – til å spise opp

«Du spiser med øynene», sies det.

Å dyrke spiselige blomster er derfor gode for både hode og gane. I tillegg er det ofte bievennlige blomster. Dyrk de selv, og vit at du har gitt de økologisk føde, og uten sprøyting, så er du sikker på å ikke få i deg noe galt. Ramsløken dukker opp om våren. I år allerede i mars. Jeg har den i kjøkkenhagen, og bruker bladene fram til den blomstrer. Blomstene brukes også, ikke bare som pynt på maten, de er også kjempegode å frittere – dypp dem i en god tempurajevning. Og i juni – som ved et tryllslag er ramsløken borte.

Jeg anbefaler ikke å bruke kjøpte blomster i maten.Du vet aldri hva du får i deg da.

Dette er noen gode og spiselige blomster:Og hvert år dyrker jeg mange spiselige blomster:

  • ringblomst
  • agurkurt
  • nellik
  • blomkarse
  • lavendel
  • kornblomst

Blåskjellsuppen på bildet er pyntet med ramsløksblomsten, dill og litt ertespirer (gule erter sådd innimellom løken).

Ramsløksblomst på blåskjellsuppe

Oppskrifter:

Ramsløkspesto 

 

Siste innlegg

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...