fbpx

Alle hager bør ha en hyll

Hyll er sjeldent noe man dyrker, de kommer bare av seg selv. Og av alle blomstringene på våren, som kirsebær, frukttrær og syriner så er det hylleblomsten som kommer til slutt. Og den blomstrer rundt St Hans.

Deres blekhet – er ikke hvit, men fløtefarget som en knipling.

Hylleblomsten dufter som en muskatt, og du kan bruke den til så mye mer enn saft. Rist blomsten fri for støv eller udyr, ikke legg den i vann, da mister den mye av kraften, duften og smaken. Ta bort det meste av den grønne stilken, jeg pleier å klippe den opp. Da har jeg samtidig kontroll, om det skulle være noen småkryp igjen der.

Og hva annet kan vi bruke hylleblomsten til? Jo, det er nesten bare fantasien som setter grenser. Bruk den som krydderurt og fyll for eksempel hele kyllingen med blomstene. Eller fyll fisken om du baker den i papir, eller legg kjøttet på en seng av hylleblomster når du steker i leirgryten. Bruk de oppklippede blomstene som dryss på salaten, på jordbærene, isen, desserten. La drikkevannsmuggen få følge av noen gode buketter i vannet. Bruk den mens du har den.

Klipp blomstene fra stilken

For oppskrift på : Hylleblomstsaft

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...