fbpx

Hylleblomstsaft

Oppskriften på hylleblomstsaften har jeg fra Margit Vea som har lang erfaring i å holde matkurs, og skrevet flere kokebøker. Hun var også fast spaltist i Aftenposten, og hatt tv programmet «naturlig mat med Margit Vea».

Når saften er ferdig er det viktig å fryse den ned så raskt som mulig.

Ca. 40 hylleblomster
3 økologiske sitroner
1 ½ liter vann
1 kg hvitt sukker og 1/2 kg brunt sukker 

Masse sitron og sukker i denne oppskriften.

  1. 30 – 60 g sitronsyre
  2. Kok opp vann og ha i sukker og ev. sitronsyre.
  3. Legg hylleblomster sammen med to oppskårne sitroner i en liten balje eller stort fat.
  4. Skjær den tredje sitronen i båter og press safta over. Hell laken over karet.
  5. Ha på lokk og la det stå i kjøleskap i 4 – 6 dager. Sil saften og ha på flasker eller glass eller plastbeger og frys ned.

Tilbake til Alle hager bør ha en hyll

Siste oppskrifter

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...