fbpx

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

 

Masse koriander, hvitløk, lime og chili setter ekstra god smak

Soyasaus, sushieddik og honning balanserer en god sødme og surhet i sausen

For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved «bare» soyasaus.

Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine asiatiske retter, så om ikke oppskriften har det med, putter jeg det alltid i.

  • 1 dl soyasaus
  • ½ lime (saften)
  • 1/2 ss honning
  • 1ss riseddik
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 chili uten frø, finhakkes
  • Frisk koriander

Bland alle ingrediensene, og gi hver enkelt gjest en liten skål med denne deilige sausen.

Her serveres ponzosausen til sommerruller

Vil du lage sashimi, finner du oppskrift her Flere grunner til å dyrke koriander, dette er en !

Vil du lage sommerruller, finner du oppskrift her http://sommerruller

 

 

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...