fbpx

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

 

Masse koriander, hvitløk, lime og chili setter ekstra god smak

Soyasaus, sushieddik og honning balanserer en god sødme og surhet i sausen

For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved «bare» soyasaus.

Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine asiatiske retter, så om ikke oppskriften har det med, putter jeg det alltid i.

  • 1 dl soyasaus
  • ½ lime (saften)
  • 1/2 ss honning
  • 1ss riseddik
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 chili uten frø, finhakkes
  • Frisk koriander

Bland alle ingrediensene, og gi hver enkelt gjest en liten skål med denne deilige sausen.

Her serveres ponzosausen til sommerruller

Vil du lage sashimi, finner du oppskrift her Flere grunner til å dyrke koriander, dette er en !

Vil du lage sommerruller, finner du oppskrift her http://sommerruller

 

 

Siste innlegg

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Rabarbra smuldrepai

Når det er rabarbrasesong, må vi bruke den som best vi kan, og variere. Jeg liker å høste hele planten, og får mye ut av det. Så får jeg en ekstra runde i august igjen. De fleste har ingrediensene til denne smuldrekaken i hus, og da er det fort gjort å lage den. Dette...

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...