Tomatbruchetta

Garantert suksess med denne tomatbruchetta`en.

Når jeg lager tomatbruchetta får den bein å gå på. Clouet er masse urter – gjerne forskjellige – og loffen som jeg steker i meierismør. Og selvfølgelig de hjemmedyrkede og solmodne tomatene. 

Sånn gjør jeg det: Tre tomater, 2 små charlottløk, to hvitløksfedd, og en god neve med urter. Alt finkuttes, og blandes sammen. Ha i en god klunk med ekstra god olje, litt pepper og en teskje salt (Tomater er «saltkrevende»). Smak det til med litt sitronsaft. 

Loffen stekt i meierismør gjør «susen» her.  

En halvstekt bagette kuttes i skrå-skiver i stekepanna (du kan også ha det i ei stor skypanne i ovnen om du skal ha stor porsjon). Ha i en god klatt med meierismør og smelt det, ha i skivene, og sørg for at alle blir «duppet» i smør. Bruk ostehøvlen og skjær og legg på meierismør på den siden som ligger opp. Snu når de har blitt brune. Legg det opp på et fat, og ha på den ferdige tomatblandingen.

Flere oppskrifter:Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Småspicy tomatjuice

Tomatgleder

Lag din egen tomatketchup

Siste innlegg

Fennikel

Med fennikel slår du to fluer i en smekk: Både de oppsvulmede bladene i bunnen er fantastiske i matlagingen, høst den før den går den i stokk, gjør den det - så nyt det også. Den er nydelig med sin limegrønne farge og de vaiende, fjærdusklignende grønne bladene  som...

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Rabarbrasaft med ananasmynte Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker. Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger. Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni....

Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen. Denne tomatjuicen...

Vi høster hvitløken

Løk er moro å dyrke, og om du aldri har dyrket noe tidligere, er det veldig bra å starte med. De setter en stor spiss på maten, og har lang holdbarhet. Vær bare klar over at vanlig løk (kepaløk) og hvitløk dyrkes på to helt forskjellige måter. I denne artikkelen skal...

Agurktid

Agurk er et must i ethvert drivhus, og snackagurken er bare til snacke i seg mens du jobber der. Og jeg setter ikke mindre pris på sylteagurken heller, det var noe av det første jeg startet med å dyrke da jeg fikk mitt første drivhus for ca 16 år siden. Agurken er en...