fbpx

Tomatbruchetta

Garantert suksess med denne tomatbruchetta`en.

Når jeg lager tomatbruchetta får den bein å gå på. Clouet er masse urter – gjerne forskjellige – og loffen som jeg steker i meierismør. Og selvfølgelig de hjemmedyrkede og solmodne tomatene. 

Sånn gjør jeg det: Tre tomater, 2 små charlottløk, to hvitløksfedd, og en god neve med urter. Alt finkuttes, og blandes sammen. Ha i en god klunk med ekstra god olje, litt pepper og en teskje salt (Tomater er «saltkrevende»). Smak det til med litt sitronsaft. 

Loffen stekt i meierismør gjør «susen» her.  

En halvstekt bagette kuttes i skrå-skiver i stekepanna (du kan også ha det i ei stor skypanne i ovnen om du skal ha stor porsjon). Ha i en god klatt med meierismør og smelt det, ha i skivene, og sørg for at alle blir «duppet» i smør. Bruk ostehøvlen og skjær og legg på meierismør på den siden som ligger opp. Snu når de har blitt brune. Legg det opp på et fat, og ha på den ferdige tomatblandingen.

Flere oppskrifter:Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Småspicy tomatjuice

Tomatgleder

Lag din egen tomatketchup

Siste innlegg

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...