Tomatsaus (og senere til tomatsuppe)
Vi har lange tradisjoner i vår familie til å lage mat – og oppskriftene går i arv. Min farmor har inspirert meg til matlaging, og min mormor til kjøkkenhagen. Min mor, mine tanter og etterhvert også tantebarn er glade i å lage mat. Og guttene også ! Ekstra stas var det da min niese Amalie Aamodt la ut på IG story at hun hadde laget denne tomatsuppen etter min – tanta sin – oppskrift. Og det ble et umiddelbart ja til å låne bildene i bloggen.
«Tvillingene kommer løpende når de kjenner lukta av tomatsuppa», Amalie Aamodt (35), syvbarnsmor og min niese 🙂
- 1 liter ferdig oppkuttede tomater i små terninger (med både skinn og kjerner)
- Et par never med urter
- 1 – 2 løk (finhakkes)
- 1 – 2 spiseskjeer olje
- Litt chili, avhengig av hvor spicy du liker de
Ha de oppkuttede tomatene i en gryte sammen med oljen og de finhakkede urtene og løken. La stå og simre ca 1 times tid. Kjør det i foodprosessor eller stavmikser. Fryses ned i kartonger.Denne tomatsausen er ypperlig til pasta og pizza, til sauser og ikke minst til «verden beste tomatsuppe», som er en av mine egne signalretter. Da blander jeg 1 del tomatkraft til ½ del god kjøttkraft og en god slump kremfløte. Smak til med salt og pepper. Denne serverer jeg kald om sommeren med en klatt rømme i midten, eller om vinteren som en tradisjonell tomatsuppe med det tilbehøret jeg har tilgjengelig.
Her er oppskriften på pizzadeig: Ruccola på pizzaen – og pizzaoppskrift
Andre oppskrifter: