Lag din egen tomatketchup

Denne oppskriften har jeg fra Tina Nordstrøm 

  • 6 – 8 tomater
  • ½ dl lys brunt sukker
  • 1 spiseskje hvitvinseddik
  • Halvannen spiseskje tomatpurè
  • En finhakket løk og ett fedd hvitløk
  • 1 teskje friske timialblader eller estragonblader (jeg pleier å ha minst en neve)
  • To teskjeer Worchestershiresauce
  • Meldonsalt og pepper etter smak
  • Tre til seks dråper Tabascosaus.

Denne tomatketchupen holder i 10 dager i kjøleskapet. Kan også puttes i frysen.

For å få av skinnet på tomatene skal du sette et kryss i bunnen og droppe de i kokende vann i ca 30 sekund, og deretter over i en bolle med isvann i 30 sekund. Flå så av skinnet. Finhakk tomatkjøttet og over i en kjele sammen med alle ingrediensene unntatt salt, pepper og Worchestershiresausen.  La koke i 25 min, og la koke litt inn uten lokk, slik at det blir minimalt med fukt igjen. (Noen tomater har mer vann i seg enn andre). Avkjøles og deretter i blender eller med stavmikser og tilpasses med salt, pepper, Worchestershiresauce og over på rene glass- eller plastflasker. Holdbar i ca 10 dager i kjøleskap, eller putt i frysen.

Flere oppskrifter:

Småspicy tomatjuice

 Lag din egen tomatketchup

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Tomatgleder

Siste oppskrifter

Hjemmelaget chilipasta – Sambal oelek

Når du dyrker mye chili, er det kjekt å ha litt forskjellige oppskrifter. Ikke bare fryse, sylte, lage olje, tørke eller henkoke. Mange har altfor mye chili akkurat nå, og lurer på hvordan de skal bruke alt. Å lage chilipasta er derfor et godt alternativ til alt det...

Vi lager chilipulver

Å tørke chili er en av flere metoder for å ta vare på chilien, og kunne bruke den utover vinteren og våren.  Hvorfor skal vi egentlig tørke chilien? Jo fordi det gjør det mulig å bevare de i lang tid. Chili som ikke er tørket, varer kanskje bare et par dager ved...

Chili må vi ha

  Ved siden av å ha tomat, agurk og basilikum i drivhuset mitt, digger jeg å ha flere ulike typer chili, og pepper. Og har du ikke drivhus, holder det fint med et vindu. Det morsomme med chili er jo at de er så utrolig ulike – både i utseende og ikke minst i...

Mango chutney

Setter du pris på asiatisk mat? I så fall bruker du sikkert mango chutney fra tid til annen. Jeg skulle lage en indisk gryterett, og i oppskriften skulle jeg ha mango chutney, og den ville jeg lage selv. For så vidt det er mulig, vil jeg helst lage all mat fra bunnen...

En hyllest til snittebønnen

Fermentering* er en eldgammel konserveringsmetode som var vanlig før mye ble industrialisert. Dette har fått nytt liv i våre dager.  Snittebønner lagt lagvis med salt ville vi i vår moderne verden kalt fermentering, bare at ordet ikke var funnet opp den gangen. For...