fbpx

Lag din egen tomatketchup

Denne oppskriften har jeg fra Tina Nordstrøm 

  • 6 – 8 tomater
  • ½ dl lys brunt sukker
  • 1 spiseskje hvitvinseddik
  • Halvannen spiseskje tomatpurè
  • En finhakket løk og ett fedd hvitløk
  • 1 teskje friske timialblader eller estragonblader (jeg pleier å ha minst en neve)
  • To teskjeer Worchestershiresauce
  • Meldonsalt og pepper etter smak
  • Tre til seks dråper Tabascosaus.

Denne tomatketchupen holder i 10 dager i kjøleskapet. Kan også puttes i frysen.

For å få av skinnet på tomatene skal du sette et kryss i bunnen og droppe de i kokende vann i ca 30 sekund, og deretter over i en bolle med isvann i 30 sekund. Flå så av skinnet. Finhakk tomatkjøttet og over i en kjele sammen med alle ingrediensene unntatt salt, pepper og Worchestershiresausen.  La koke i 25 min, og la koke litt inn uten lokk, slik at det blir minimalt med fukt igjen. (Noen tomater har mer vann i seg enn andre). Avkjøles og deretter i blender eller med stavmikser og tilpasses med salt, pepper, Worchestershiresauce og over på rene glass- eller plastflasker. Holdbar i ca 10 dager i kjøleskap, eller putt i frysen.

Flere oppskrifter:

Småspicy tomatjuice

 Lag din egen tomatketchup

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Tomatgleder

Siste oppskrifter

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...