fbpx

Rabarbra

Denne deilige grønnsaken som trives – hvis du bare vet dette. 

Rabarbra er barndomsminner, tenk å kunne bruke bladene som parasoller og gjemme seg under den, eller putte en stilk i en kopp med sukker og suge på den. 

Rabarbra trives best i komposthaugen med nok fuktighet i jorden.  

 

Rabarbra er et must i enhver hage, og trives best i komposthaugen, et livgivende og kjølig sted. Så skjuler den komposthaugen og gir den skygge. Rabarbra tåler også en del skygge, bare ikke hele dagen. Sørg for at den får nok fuktighet og masse gjødsel, dekk den derfor med gressklipp e.l.,  så kan du høste deilig fra den i mange år.  

Beregn minst halvannen m2 til hver plante. Bruk den til marmelade, syltetøy, pai, suppe, eller grøt. Mulighetene er mange.

Oppskrifter:

Rabarbratrifli

Rabarbrasuppe

Rabarbrakompott 

 

Siste innlegg

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...

Nå er blåskjellene på sitt beste

Jeg kaller dette en blåskjellsuppe, selv om det kanskje ikke er så mye suppe. Nok blåskjell er det i et nett, om du ikke skal servere mer enn tre personer. Du kan jo også lage litt pommes frites ved siden av, så får den franske varianten av Moules Frites. Og så rekker...

Tomatene fra i sommer ble til spagetti puttanesca

Når jeg leser oppskrifter, så er det noen som fanger min oppmerksomhet mer enn andre.  Det kan ha ulike årsaker, men oftest er det fordi jeg har hovedingrediensene selv, gjerne egendyrket og lagret slik at det bare å hente de fram. Jeg jakter med andre ord på nye...

Bitt av mikrogrønt-basillen

Jeg digger å bruke masse urter i maten. Og gjerne overdriver bruken fordi jeg har så mye, og det gir så god smak. Jeg bruker det både oppi maten, men også på maten. Den blir så delikat, lekker og innbydende med masse grønt på toppen, og vi spiser jo også med øynene,...

Såjorden lager vi selv

Når jeg skal så de første frøene, ofte allerede rundt juletider, trenger jeg jord. Og det er ikke noe viktig poeng at denne jorden skal være kompostjord. Vanligvis er jeg opptatt av å tilføre mye organisk materiale inn i jorda mens jeg dyrker, mens såjorden er jorden...