fbpx

Hellstrøms rabarbrasuppe

Når jeg leter etter oppskrifter prioriterer jeg alltid å se etter Hellstrøms oppskrifter først.

Denne rabarbrasuppen er hans oppskrift – skal du ha kompott, som til rabarbratrifli, er det bare å redusere vannmengden.

  • 400 gram rabarbra
  • 8 dl vann (skal du bruke den til kompott – reduser mengden vann)
  • 1.5 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 1 jordbær

Vask og skrell rabarbrastenglene og skjær den i 1-2 cm store biter. Ha rabarbraen, sukkeret og vannet i en kjele. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene i gryten og legg også vaniljestangen og kanelstangen oppi. La suppen småkoke i ca 15 minutter. Fjern kanel- og vaniljestengene når supper er ferdigkokt. Skjær jordbær i små terninger, server suppen kald eller lunken med jordbærterninger.

Siste oppskrifter

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...

Nå er blåskjellene på sitt beste

Jeg kaller dette en blåskjellsuppe, selv om det kanskje ikke er så mye suppe. Nok blåskjell er det i et nett, om du ikke skal servere mer enn tre personer. Du kan jo også lage litt pommes frites ved siden av, så får den franske varianten av Moules Frites. Og så rekker...

Den aller beste julesilda

Oppskriften på denne julesilda har jeg fra den tiden jeg bodde i Oslo og jobbet i reklamebransjen. Og det er ca 43 år siden. Utrolig å tenke på. Hver desember var vi fast invitert til lunsj hos en av mine kollegaer, og alle tok med seg litt. Jeg hadde med meg dansk...

Fikenmarmelade med portvin og valnøtter

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid laget denne fikenmarmeladen. Så jeg vet ikke hvor jeg har oppskriften fra. Denne oppskriften gir deg 6 små og 2 litt større glass med fikenmarmelade, ønsker du mindre er det bare å halvere. Jeg lager såpass mye fordi det er...

Ingen jul uten hjemmelaget persesylte

Persesylte har vært noe av det jeg har gledet meg mest til å spise i julen, så lenge jeg kan huske. Og den må være hjemmelaget. Hver familie har gjerne sine favorittoppskrifter, og persesylte lages jo på mange forskjellige måter. I vår familie er det min mor som i...