fbpx

Hellstrøms rabarbrasuppe

Når jeg leter etter oppskrifter prioriterer jeg alltid å se etter Hellstrøms oppskrifter først.

Denne rabarbrasuppen er hans oppskrift – skal du ha kompott, som til rabarbratrifli, er det bare å redusere vannmengden.

  • 400 gram rabarbra
  • 8 dl vann (skal du bruke den til kompott – reduser mengden vann)
  • 1.5 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 1 jordbær

Vask og skrell rabarbrastenglene og skjær den i 1-2 cm store biter. Ha rabarbraen, sukkeret og vannet i en kjele. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene i gryten og legg også vaniljestangen og kanelstangen oppi. La suppen småkoke i ca 15 minutter. Fjern kanel- og vaniljestengene når supper er ferdigkokt. Skjær jordbær i små terninger, server suppen kald eller lunken med jordbærterninger.

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...