fbpx

Rabarbra smuldrepai

Når det er rabarbrasesong, må vi bruke den som best vi kan, og variere. Jeg liker å høste hele planten, og får mye ut av det. Så får jeg en ekstra runde i august igjen. De fleste har ingrediensene til denne smuldrekaken i hus, og da er det fort gjort å lage den.

Dette er en stor porsjon som fint rekker til 6-8 personer. Om du ikke spiser alt, så putt resten i frysen.

 • 1 liter renset rabarbra kuttet i små biter
 • 1 dl sukker
 • 2 ss potetmel

Bland potetmelet og sukkeret med de oppkuttede rabarbrastilkene.

Smuldredeig:

 • 4 dl hvetemel
 • 1 dl sukker
 • 200 gram meierismør
 • Kanel
 • Nøtter

  Klar for stekeovnen, med et «lokk» av smør, sukker, mel. Vi hadde nøtter og kanel på i etterkant.

 1. Varm stekeovnen på 200 grader.
 2. fordel oppskåret rabarbra i bunnen av en paiform, eller ildfast form. Bland sukker og potetmel, og ha det over rabarbraen.
 3. Ha hvetemel og sukker i en bolle, skjær inn smøret, som smuldres til en grynet masse som has over det andre.
 4. Strø på kanel og hakkede nøtter på toppen.
 5. Stekes i 20 / 25 minutt på 200 grader.

  Ferdig stekt.

Serveres med is og eller en kremklatt.

Så er det bare å nyte !

Flere artikler om rabarbra:

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Åse`s rabarbrapai med havregryn

Rabarbratrifli

Hellstrøms rabarbrasuppe

Rabarbra

 

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...