fbpx

Rabarbra smuldrepai

Når det er rabarbrasesong, må vi bruke den som best vi kan, og variere. Jeg liker å høste hele planten, og får mye ut av det. Så får jeg en ekstra runde i august igjen. De fleste har ingrediensene til denne smuldrekaken i hus, og da er det fort gjort å lage den.

Dette er en stor porsjon som fint rekker til 6-8 personer. Om du ikke spiser alt, så putt resten i frysen.

 • 1 liter renset rabarbra kuttet i små biter
 • 1 dl sukker
 • 2 ss potetmel

Bland potetmelet og sukkeret med de oppkuttede rabarbrastilkene.

Smuldredeig:

 • 4 dl hvetemel
 • 1 dl sukker
 • 200 gram meierismør
 • Kanel
 • Nøtter

  Klar for stekeovnen, med et «lokk» av smør, sukker, mel. Vi hadde nøtter og kanel på i etterkant.

 1. Varm stekeovnen på 200 grader.
 2. fordel oppskåret rabarbra i bunnen av en paiform, eller ildfast form. Bland sukker og potetmel, og ha det over rabarbraen.
 3. Ha hvetemel og sukker i en bolle, skjær inn smøret, som smuldres til en grynet masse som has over det andre.
 4. Strø på kanel og hakkede nøtter på toppen.
 5. Stekes i 20 / 25 minutt på 200 grader.

  Ferdig stekt.

Serveres med is og eller en kremklatt.

Så er det bare å nyte !

Flere artikler om rabarbra:

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Åse`s rabarbrapai med havregryn

Rabarbratrifli

Hellstrøms rabarbrasuppe

Rabarbra

 

Siste innlegg

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...

Nå er blåskjellene på sitt beste

Jeg kaller dette en blåskjellsuppe, selv om det kanskje ikke er så mye suppe. Nok blåskjell er det i et nett, om du ikke skal servere mer enn tre personer. Du kan jo også lage litt pommes frites ved siden av, så får den franske varianten av Moules Frites. Og så rekker...

Tomatene fra i sommer ble til spagetti puttanesca

Når jeg leser oppskrifter, så er det noen som fanger min oppmerksomhet mer enn andre.  Det kan ha ulike årsaker, men oftest er det fordi jeg har hovedingrediensene selv, gjerne egendyrket og lagret slik at det bare å hente de fram. Jeg jakter med andre ord på nye...

Bitt av mikrogrønt-basillen

Jeg digger å bruke masse urter i maten. Og gjerne overdriver bruken fordi jeg har så mye, og det gir så god smak. Jeg bruker det både oppi maten, men også på maten. Den blir så delikat, lekker og innbydende med masse grønt på toppen, og vi spiser jo også med øynene,...

Såjorden lager vi selv

Når jeg skal så de første frøene, ofte allerede rundt juletider, trenger jeg jord. Og det er ikke noe viktig poeng at denne jorden skal være kompostjord. Vanligvis er jeg opptatt av å tilføre mye organisk materiale inn i jorda mens jeg dyrker, mens såjorden er jorden...