fbpx

Rabarbra smuldrepai

Når det er rabarbrasesong, må vi bruke den som best vi kan, og variere. Jeg liker å høste hele planten, og får mye ut av det. Så får jeg en ekstra runde i august igjen. De fleste har ingrediensene til denne smuldrekaken i hus, og da er det fort gjort å lage den.

Dette er en stor porsjon som fint rekker til 6-8 personer. Om du ikke spiser alt, så putt resten i frysen.

 • 1 liter renset rabarbra kuttet i små biter
 • 1 dl sukker
 • 2 ss potetmel

Bland potetmelet og sukkeret med de oppkuttede rabarbrastilkene.

Smuldredeig:

 • 4 dl hvetemel
 • 1 dl sukker
 • 200 gram meierismør
 • Kanel
 • Nøtter

  Klar for stekeovnen, med et «lokk» av smør, sukker, mel. Vi hadde nøtter og kanel på i etterkant.

 1. Varm stekeovnen på 200 grader.
 2. fordel oppskåret rabarbra i bunnen av en paiform, eller ildfast form. Bland sukker og potetmel, og ha det over rabarbraen.
 3. Ha hvetemel og sukker i en bolle, skjær inn smøret, som smuldres til en grynet masse som has over det andre.
 4. Strø på kanel og hakkede nøtter på toppen.
 5. Stekes i 20 / 25 minutt på 200 grader.

  Ferdig stekt.

Serveres med is og eller en kremklatt.

Så er det bare å nyte !

Flere artikler om rabarbra:

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Åse`s rabarbrapai med havregryn

Rabarbratrifli

Hellstrøms rabarbrasuppe

Rabarbra

 

Siste innlegg

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...