fbpx

Rabarbratrifli

Trifli er en deilig retrodessert  hvor kombinasjonen av frukt, vaniljesaus/pisket krem og nøtter legges lagvis.

Vi kjenner den kanskje best som «Tilslørte bondepiker», og i Danmark er den vanlig å servere med hermetiske pærer.

Denne desserten smaker «himmelsk»

Lag først en rabarbrakompott

Deretter smør- og honningristet «strø»:

  • 1 dl havregyn, finvalset
  • 1 spiseskje honning
  • 1 ts smør
  • 15 gram pinjekjerner
  • 15 gram hakkede mandler

Ha  havregryn og nøtter i en panne og rist det ved middels vrme under omrøring.  Når det begynner å dufte, tilsett smør og honning og rør det godt sammen til både honning og smør er smeltet og havregrynene er blitt sprø og gyldne. La det bli kaldt.

Vaniljekrem:

  • 2 eggeplommer
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 dl pisket kremfløte
  • Pisk eggeplomme, vaniljesukker og sukker til en luftig og tykk eggedosis. Pisk deretter kremfløten, og bland begge deler.

Legg det hele lagvis i noen pene glass, og avslutt på toppen med noe av «strøet».

Siste oppskrifter

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...