fbpx

Rabarbratrifli

Trifli er en deilig retrodessert  hvor kombinasjonen av frukt, vaniljesaus/pisket krem og nøtter legges lagvis.

Vi kjenner den kanskje best som «Tilslørte bondepiker», og i Danmark er den vanlig å servere med hermetiske pærer.

Denne desserten smaker «himmelsk»

Lag først en rabarbrakompott

Deretter smør- og honningristet «strø»:

  • 1 dl havregyn, finvalset
  • 1 spiseskje honning
  • 1 ts smør
  • 15 gram pinjekjerner
  • 15 gram hakkede mandler

Ha  havregryn og nøtter i en panne og rist det ved middels vrme under omrøring.  Når det begynner å dufte, tilsett smør og honning og rør det godt sammen til både honning og smør er smeltet og havregrynene er blitt sprø og gyldne. La det bli kaldt.

Vaniljekrem:

  • 2 eggeplommer
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1 dl pisket kremfløte
  • Pisk eggeplomme, vaniljesukker og sukker til en luftig og tykk eggedosis. Pisk deretter kremfløten, og bland begge deler.

Legg det hele lagvis i noen pene glass, og avslutt på toppen med noe av «strøet».

Siste oppskrifter

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...

Nå er blåskjellene på sitt beste

Jeg kaller dette en blåskjellsuppe, selv om det kanskje ikke er så mye suppe. Nok blåskjell er det i et nett, om du ikke skal servere mer enn tre personer. Du kan jo også lage litt pommes frites ved siden av, så får den franske varianten av Moules Frites. Og så rekker...

Den aller beste julesilda

Oppskriften på denne julesilda har jeg fra den tiden jeg bodde i Oslo og jobbet i reklamebransjen. Og det er ca 43 år siden. Utrolig å tenke på. Hver desember var vi fast invitert til lunsj hos en av mine kollegaer, og alle tok med seg litt. Jeg hadde med meg dansk...

Fikenmarmelade med portvin og valnøtter

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid laget denne fikenmarmeladen. Så jeg vet ikke hvor jeg har oppskriften fra. Denne oppskriften gir deg 6 små og 2 litt større glass med fikenmarmelade, ønsker du mindre er det bare å halvere. Jeg lager såpass mye fordi det er...

Ingen jul uten hjemmelaget persesylte

Persesylte har vært noe av det jeg har gledet meg mest til å spise i julen, så lenge jeg kan huske. Og den må være hjemmelaget. Hver familie har gjerne sine favorittoppskrifter, og persesylte lages jo på mange forskjellige måter. I vår familie er det min mor som i...