Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen.

Denne tomatjuicen er tynnere i konsistensen enn de du kjøper i butikken, den er mildere og finere og har en mye mer frisk tomatsmak. Med agurk, chili og stangsellerli tilgjengelig i kjøkkenhagen, blir det en sann glede å ta seg tid til å juice denne på morgenen, og drikke den på «tom» mage. I oppskriften har jeg skrevet chili, jeg brukte en Padron, som er en blanding av paprika og chili. Og tok bort mye frø, likevel ble den «hot» nok, men deilig om du liker det litt spicy.

Ferdige ingredienser til juicen. Bare å putte i maskinen.

Her er oppskriften:

400 gr tomater

1/2 agurk eller en hel snackagurk

1 mild chili  – gjerne Padron (ta bort en del av kjernene)

3 stenger av stangselleri

Pussig nok så er det disse ingrediensene som også brukes i den kalde spanske suppen, gazpacho, en av verdens mest kjente og populære supper.

Bruk også juicen til appetizer eller en forrett.

Om du velger å tilføre den en stæk Tabasco og litt vodka, har du en deilig bloody mary.

Og avfallet, pulpen fra juicen – ja, den fryser jeg, så går den i en gryterett, suppe eller noe annet godt.

Her er flere oppskrifter:

Lag din egen tomatketchup

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Tomatgleder

Tomatbruchetta

 

Siste innlegg

Hellstrøm`s Piment d`Espelette – en av hans hemmeligheter?

Piment d`Espelette er en mild chili.  Han snakket varmt om den under sendingene på Instagram i vår, og i boken «Hellstrøms hemmeligheter» er den en viktig ingrediens i flere av oppskriftene. Og Hellstrøm bruker den i pulverform.  «Den vil jeg dyrke selv», tenkte jeg. ...

Chili må vi ha

  Ved siden av å ha tomat, agurk og basilikum i drivhuset mitt, digger jeg å ha flere ulike typer chili, og pepper. Og har du ikke drivhus, holder det fint med et vindu. Det morsomme med chili er jo at de er så utrolig ulike – både i utseende og ikke minst i...

Mango chutney

Setter du pris på asiatisk mat? I så fall bruker du sikkert mango chutney fra tid til annen. Jeg skulle lage en indisk gryterett, og i oppskriften skulle jeg ha mango chutney, og den ville jeg lage selv. For så vidt det er mulig, vil jeg helst lage all mat fra bunnen...

Endelig i gang med mikrogrønt i Norge

Kort tid etter at Linda Rabbe Haugen hadde startet opp med å dyrke mikrogrønt, kom pandemien, nå er hun i full gang igjen, og leverer bl.a. på REKO ringen, men ønsker å få flere på kundelisten.   -Mikrogrønt er en fantastisk grønn vekst. Da jeg oppdaget mikrogrønt...

En hyllest til snittebønnen

Fermentering* er en eldgammel konserveringsmetode som var vanlig før mye ble industrialisert. Dette har fått nytt liv i våre dager.  Snittebønner lagt lagvis med salt ville vi i vår moderne verden kalt fermentering, bare at ordet ikke var funnet opp den gangen. For...