Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen.

Denne tomatjuicen er tynnere i konsistensen enn de du kjøper i butikken, den er mildere og finere og har en mye mer frisk tomatsmak. Med agurk, chili og stangsellerli tilgjengelig i kjøkkenhagen, blir det en sann glede å ta seg tid til å juice denne på morgenen, og drikke den på «tom» mage. I oppskriften har jeg skrevet chili, jeg brukte en Padron, som er en blanding av paprika og chili. Og tok bort mye frø, likevel ble den «hot» nok, men deilig om du liker det litt spicy.

Ferdige ingredienser til juicen. Bare å putte i maskinen.

Her er oppskriften:

400 gr tomater

1/2 agurk eller en hel snackagurk

1 mild chili  – gjerne Padron (ta bort en del av kjernene)

3 stenger av stangselleri

Pussig nok så er det disse ingrediensene som også brukes i den kalde spanske suppen, gazpacho, en av verdens mest kjente og populære supper.

Bruk også juicen til appetizer eller en forrett.

Om du velger å tilføre den en stæk Tabasco og litt vodka, har du en deilig bloody mary.

Og avfallet, pulpen fra juicen – ja, den fryser jeg, så går den i en gryterett, suppe eller noe annet godt.

Her er flere oppskrifter:

Lag din egen tomatketchup

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Tomatgleder

Tomatbruchetta

 

Siste innlegg

Fennikel

Med fennikel slår du to fluer i en smekk: Både de oppsvulmede bladene i bunnen er fantastiske i matlagingen, høst den før den går den i stokk, gjør den det - så nyt det også. Den er nydelig med sin limegrønne farge og de vaiende, fjærdusklignende grønne bladene  som...

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Rabarbrasaft med ananasmynte Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker. Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger. Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni....

Vi høster hvitløken

Løk er moro å dyrke, og om du aldri har dyrket noe tidligere, er det veldig bra å starte med. De setter en stor spiss på maten, og har lang holdbarhet. Vær bare klar over at vanlig løk (kepaløk) og hvitløk dyrkes på to helt forskjellige måter. I denne artikkelen skal...

Agurktid

Agurk er et must i ethvert drivhus, og snackagurken er bare til snacke i seg mens du jobber der. Og jeg setter ikke mindre pris på sylteagurken heller, det var noe av det første jeg startet med å dyrke da jeg fikk mitt første drivhus for ca 16 år siden. Agurken er en...

Rødbete – roten til alt godt

Rødbeten er en grønnsak jeg sår hele tiden med jevne mellomrom, fra begynnelsen av april og til midten av august. Den er ikke grådig i sine krav, og trives godt i en god kompostjord med rikelig vanning. Visste du at den er i nær familie med både bladbede (mangold),...