fbpx

Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen.

Denne tomatjuicen er tynnere i konsistensen enn de du kjøper i butikken, den er mildere og finere og har en mye mer frisk tomatsmak. Med agurk, chili og stangsellerli tilgjengelig i kjøkkenhagen, blir det en sann glede å ta seg tid til å juice denne på morgenen, og drikke den på «tom» mage. I oppskriften har jeg skrevet chili, jeg brukte en Padron, som er en blanding av paprika og chili. Og tok bort mye frø, likevel ble den «hot» nok, men deilig om du liker det litt spicy.

Ferdige ingredienser til juicen. Bare å putte i maskinen.

Her er oppskriften:

400 gr tomater

1/2 agurk eller en hel snackagurk

1 mild chili  – gjerne Padron (ta bort en del av kjernene)

3 stenger av stangselleri

Pussig nok så er det disse ingrediensene som også brukes i den kalde spanske suppen, gazpacho, en av verdens mest kjente og populære supper.

Bruk også juicen til appetizer eller en forrett.

Om du velger å tilføre den en stæk Tabasco og litt vodka, har du en deilig bloody mary.

Og avfallet, pulpen fra juicen – ja, den fryser jeg, så går den i en gryterett, suppe eller noe annet godt.

Her er flere oppskrifter:

Lag din egen tomatketchup

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Tomatgleder

Tomatbruchetta

 

Siste innlegg

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...

Nå er blåskjellene på sitt beste

Jeg kaller dette en blåskjellsuppe, selv om det kanskje ikke er så mye suppe. Nok blåskjell er det i et nett, om du ikke skal servere mer enn tre personer. Du kan jo også lage litt pommes frites ved siden av, så får den franske varianten av Moules Frites. Og så rekker...

Tomatene fra i sommer ble til spagetti puttanesca

Når jeg leser oppskrifter, så er det noen som fanger min oppmerksomhet mer enn andre.  Det kan ha ulike årsaker, men oftest er det fordi jeg har hovedingrediensene selv, gjerne egendyrket og lagret slik at det bare å hente de fram. Jeg jakter med andre ord på nye...

Bitt av mikrogrønt-basillen

Jeg digger å bruke masse urter i maten. Og gjerne overdriver bruken fordi jeg har så mye, og det gir så god smak. Jeg bruker det både oppi maten, men også på maten. Den blir så delikat, lekker og innbydende med masse grønt på toppen, og vi spiser jo også med øynene,...

Såjorden lager vi selv

Når jeg skal så de første frøene, ofte allerede rundt juletider, trenger jeg jord. Og det er ikke noe viktig poeng at denne jorden skal være kompostjord. Vanligvis er jeg opptatt av å tilføre mye organisk materiale inn i jorda mens jeg dyrker, mens såjorden er jorden...