fbpx

Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen.

Denne tomatjuicen er tynnere i konsistensen enn de du kjøper i butikken, den er mildere og finere og har en mye mer frisk tomatsmak. Med agurk, chili og stangsellerli tilgjengelig i kjøkkenhagen, blir det en sann glede å ta seg tid til å juice denne på morgenen, og drikke den på «tom» mage. I oppskriften har jeg skrevet chili, jeg brukte en Padron, som er en blanding av paprika og chili. Og tok bort mye frø, likevel ble den «hot» nok, men deilig om du liker det litt spicy.

Ferdige ingredienser til juicen. Bare å putte i maskinen.

Her er oppskriften:

400 gr tomater

1/2 agurk eller en hel snackagurk

1 mild chili  – gjerne Padron (ta bort en del av kjernene)

3 stenger av stangselleri

Pussig nok så er det disse ingrediensene som også brukes i den kalde spanske suppen, gazpacho, en av verdens mest kjente og populære supper.

Bruk også juicen til appetizer eller en forrett.

Om du velger å tilføre den en stæk Tabasco og litt vodka, har du en deilig bloody mary.

Og avfallet, pulpen fra juicen – ja, den fryser jeg, så går den i en gryterett, suppe eller noe annet godt.

Her er flere oppskrifter:

Lag din egen tomatketchup

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Tomatgleder

Tomatbruchetta

 

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...