fbpx

Rabarbrasaft med ananasmynte

Det er mynten og vaniljestangen som setter spissen på denne herlige saften

Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker.

Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger.

Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni. Det har jeg laget en egen artikkel om, som du finner her: Rabarbraen høster vi på nytt i august.

Og husk når du skal plukke stilkene, rykk de til deg, ikke kutt de av. Ved å rykke de til deg, får du med den nederste delen av stilken, som er det aller beste på hele rabarbraen.


Rabarbra i biter Foto: Åse Hasselberg Korsmo

Jeg laget denne deilige rabarbrasaften i starten av august 20– regnværsdager er ypperlige til slike sysler.

Ingredienser:

  • 1,5 kg rabarbra
  • 1,5 liter vann
  • 350 gram sukker
  • Saften av ½ sitron
  • 4 stilker ananasmynte – ev. en halv vaniljestang (splitt den)

Vask og kutt rabarbra i ca 4-5 cm lengde, ha de i en gryte sammen med vann og ananasmynte,  og la koke ca 25 minutter. Sil det gjennom et dørslag, slik at du skiller frukt og saft. Saften has tilbake i gryta, sammen med sukkeret og sitronsaften. Kok opp til sukkeret er oppløst og ha det over i helt rene flasker.

Settes i kjøleskapet og er holdbart et par uker, ev. kan du fryse saften.

Deilig

Dyrke Rabarbra

Andre oppskrifter av rabarbra:

Åse`s rabarbrapai med havregryn

Hellstrøms rabarbrasuppe

Rabarbratrifli

Siste innlegg

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...