fbpx

Ruccola på pizzaen – og pizzaoppskrift

Jeg er så heldig å ha en vedfyrt bakerovn på hytta mi, og mye besøk om sommeren. Den brukes til blant annet pizzasteking, og det er derfor nyttig å ha liggende klar hjemmelagde, gode og ferske pizzabunner, og ikke minst også tomatsaus (i frysen).

Deigen til disse pizzabunnene holder seg inntil 14 dager i kjøleskapet. Og jeg kan love at jeg har delt den ut til mange. Jeg har selv kommet over den i boken til Jan Vardøen, «Pizza Paradiso».

Bruk alltid god og fersk olje til å ringle over. Jeg foretrekker de fra Olivier.

8 pizzabunner:

·        6 dl lunkent vann

·        1 dl olivenolje

·        ¼ pakke gjær (12-13 gram) eller 3 gram tørrgjær

·        1 ss hitt sukker

·        1 kg «00» pizzamel, siktet

·        1 ss salt

Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter til det er godt blandet. Ha i siktet mel og salt. Elt sammen på lav hastighet i ca 15 minutter. Du skal ha en glatt og elastisk deig.

Ha deigen over på melet bord og la den hvile i 20 minutter. Del den i 8 leiver, hver på ca 200 gram. Elt mellom hendene, lag fine, små baller og legg dem å et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå i 2-3 timer på brettet i romtemperatur.

Når de har fått dobbel størrelse putter du de i små zip plastposer, en og en og heller over litt olje. Så tar du de opp når de skal brukes. Det aller beste resultat får du når du venter noen dager!

Pizzadeig som er til overs kan du bruke til noe annet.

Om du ikke får brukt den innen rimelig tid, så lag en foccacia av den eller stek de som grissini. Eller lag Pizzasnurrer av restene

Pizzadeigene pakker jeg i plastposer med olje i, og henter opp ved behov fra kjøleskapet.

Minst en av pizzaene jeg steker har kun et lag med god tomatsaus på toppen, og toppes etter stekingen med deilig tynnkuttet skinke, litt parmesan og overstrødd med ruccola. Sett fram god olivenolje til å ringle over.

Lyst på oppskriften Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Gå tilbake til beskrivelse av :Ruccola – en av mine fire favorittsalater

Dette kan du bruke resten av deigen til: Pizzasnurrer av restene

 

 

 

Siste oppskrifter

Rabarbra smuldrepai

Når det er rabarbrasesong, må vi bruke den som best vi kan, og variere. Jeg liker å høste hele planten, og får mye ut av det. Så får jeg en ekstra runde i august igjen. De fleste har ingrediensene til denne smuldrekaken i hus, og da er det fort gjort å lage den. Dette...

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...

Nå er blåskjellene på sitt beste

Jeg kaller dette en blåskjellsuppe, selv om det kanskje ikke er så mye suppe. Nok blåskjell er det i et nett, om du ikke skal servere mer enn tre personer. Du kan jo også lage litt pommes frites ved siden av, så får den franske varianten av Moules Frites. Og så rekker...

Den aller beste julesilda

Oppskriften på denne julesilda har jeg fra den tiden jeg bodde i Oslo og jobbet i reklamebransjen. Og det er ca 43 år siden. Utrolig å tenke på. Hver desember var vi fast invitert til lunsj hos en av mine kollegaer, og alle tok med seg litt. Jeg hadde med meg dansk...

Fikenmarmelade med portvin og valnøtter

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid laget denne fikenmarmeladen. Så jeg vet ikke hvor jeg har oppskriften fra. Denne oppskriften gir deg 6 små og 2 litt større glass med fikenmarmelade, ønsker du mindre er det bare å halvere. Jeg lager såpass mye fordi det er...