fbpx

Ruccola på pizzaen – og pizzaoppskrift

Jeg er så heldig å ha en vedfyrt bakerovn på hytta mi, og mye besøk om sommeren. Den brukes til blant annet pizzasteking, og det er derfor nyttig å ha liggende klar hjemmelagde, gode og ferske pizzabunner, og ikke minst også tomatsaus (i frysen).

Deigen til disse pizzabunnene holder seg inntil 14 dager i kjøleskapet. Og jeg kan love at jeg har delt den ut til mange. Jeg har selv kommet over den i boken til Jan Vardøen, «Pizza Paradiso».

Bruk alltid god og fersk olje til å ringle over. Jeg foretrekker de fra Olivier.

8 pizzabunner:

·        6 dl lunkent vann

·        1 dl olivenolje

·        ¼ pakke gjær (12-13 gram) eller 3 gram tørrgjær

·        1 ss hitt sukker

·        1 kg «00» pizzamel, siktet

·        1 ss salt

Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter til det er godt blandet. Ha i siktet mel og salt. Elt sammen på lav hastighet i ca 15 minutter. Du skal ha en glatt og elastisk deig.

Ha deigen over på melet bord og la den hvile i 20 minutter. Del den i 8 leiver, hver på ca 200 gram. Elt mellom hendene, lag fine, små baller og legg dem å et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå i 2-3 timer på brettet i romtemperatur.

Når de har fått dobbel størrelse putter du de i små zip plastposer, en og en og heller over litt olje. Så tar du de opp når de skal brukes. Det aller beste resultat får du når du venter noen dager!

Pizzadeig som er til overs kan du bruke til noe annet.

Om du ikke får brukt den innen rimelig tid, så lag en foccacia av den eller stek de som grissini. Eller lag Pizzasnurrer av restene

Pizzadeigene pakker jeg i plastposer med olje i, og henter opp ved behov fra kjøleskapet.

Minst en av pizzaene jeg steker har kun et lag med god tomatsaus på toppen, og toppes etter stekingen med deilig tynnkuttet skinke, litt parmesan og overstrødd med ruccola. Sett fram god olivenolje til å ringle over.

Lyst på oppskriften Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Gå tilbake til beskrivelse av :Ruccola – en av mine fire favorittsalater

Dette kan du bruke resten av deigen til: Pizzasnurrer av restene

 

 

 

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...