Når det er rabarbrasesong, må vi bruke den som best vi kan, og variere. Jeg liker å høste hele planten, og får mye ut av det. Så får jeg en ekstra runde i august igjen. De fleste har ingrediensene til denne smuldrekaken i hus, og da er det fort gjort å lage den.
Dette er en stor porsjon som fint rekker til 6-8 personer. Om du ikke spiser alt, så putt resten i frysen.
- 1 liter renset rabarbra kuttet i små biter
 - 1 dl sukker
 - 2 ss potetmel
 

Bland potetmelet og sukkeret med de oppkuttede rabarbrastilkene.
Smuldredeig:
- 4 dl hvetemel
 - 1 dl sukker
 - 200 gram meierismør
 - Kanel
 - Nøtter

Klar for stekeovnen, med et «lokk» av smør, sukker, mel. Vi hadde nøtter og kanel på i etterkant.
 
- Varm stekeovnen på 200 grader.
 - fordel oppskåret rabarbra i bunnen av en paiform, eller ildfast form. Bland sukker og potetmel, og ha det over rabarbraen.
 - Ha hvetemel og sukker i en bolle, skjær inn smøret, som smuldres til en grynet masse som has over det andre.
 - Strø på kanel og hakkede nøtter på toppen.
 - Stekes i 20 / 25 minutt på 200 grader.

Ferdig stekt.
 
Serveres med is og eller en kremklatt.

Så er det bare å nyte !
Flere artikler om rabarbra:
Rabarbraen høster vi på nytt i august
Åse`s rabarbrapai med havregryn
