fbpx

Anita`s blogg og butikk

I 16 år har jeg hatt drivhus og kjøkkenhage – og denne gleden vil jeg gjerne dele med dere. Derfor har jeg etablert denne bloggen og butikken, og samtidig gir jeg deg kursprogrammet helt nederst på siden. I bloggen vil jeg skrive om det jeg dyrker, en del dyrketips,  og hva du kan lage av alt det gode du dyrker. Intervjuer og filmer vil det også bli. I butikken min finner du noen av oppskriftene produsert som posters og kort, inspirert av Frankrike og rikt illustrert. 

Håper du finner dette inspirerende. Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Anita S Dietrichson

Siste fra bloggen

Bloggen min tar utgangspunkt i dyrking av mat, og hvordan vi best mulig kan utnytte det vi dyrker. Derfor vil du finne en del oppskrifter etter hvert. Jeg er opptatt av matlaging og hjemmelaget mat og mulighetene til å utnytte restene. Min matsøppel går i Bokashibøtta og blir til ny og næringsrik jord igjen. Det vil du også høre om. Utenom dyrkesesongen tenker jeg å intervjue andre som er opptatt av det samme, og gjerne også komme med filminnslag. 

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...

Produkter

Vareutvalget i nettbutikken består av en såkalender, posters og kort. Såkalenderen kommer i formatet 16×16 og du ser nærmere beskrivelse ved å klikke på bildet under. 

Posters er i 2 forskjellige størrelser,  30×40 og 21×30.

Doble kort, 6 i pakken, ulike motiv, 15×20. Disse er firesidige med trykk foran og bak, og blanke på innsiden, slik at du kan bruke den til å skrive en hilsen. Motivene er som posters. 

Oppskrifter på både posters, kort og i såkalenderen. 

Posters og kort er tilpasset IKEA og andres standard rammeformat, og sendes uten ramme.

Vi sender i løpet av 24 timer på virkedager. 

 

Siste fra bloggen

Bloggen min tar utgangspunkt i dyrking av mat, og hvordan vi best mulig kan utnytte det vi dyrker. Derfor vil du finne en del oppskrifter etter hvert. Jeg er opptatt av matlaging og hjemmelaget mat og mulighetene til å utnytte restene. Min matsøppel går i Bokashibøtta og blir til ny og næringsrik jord igjen. Det vil du også høre om. Utenom dyrkesesongen tenker jeg å intervjue andre som er opptatt av det samme, og gjerne også komme med filminnslag.

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...

Kursprogram:

Fulltegnet ! Bli med å høste og lære om hvitløk – kurs

Fulltegnet ! Bli med å høste og lære om hvitløk – kurs

Torsdag 22. juli kl 10.00 – 13.00 på Stangenes Å dyrke hvitløk er facinerende. Å lære om dyrking og bruk av både selve løken, piruettene, bulbillene er en viktig del av det å foredle løken. I «Drivhuset mitt» dyrker vi Valdres, en hvitløk som på kort tid har blitt...

FULLTEGNET! Velkommen til kjøkkenhagekurs 12. mai kl 17.30 – 20.00

FULLTEGNET! Velkommen til kjøkkenhagekurs 12. mai kl 17.30 – 20.00

De to foregående kursene ble raskt fulltegnet, derfor setter vi opp et 3. kurs - hjertelig velkommen. På grunn av pandemien har også dette kurset begrenset antall deltakere, og holdes ute og i drivhuset. Vi beveger oss i området rundt kjøkkenhage og drivhus. Lær om...

FULLTEGNET! Velkommen til kjøkkenhagekurs 6. mai kl 17.30 – 20.00

FULLTEGNET! Velkommen til kjøkkenhagekurs 6. mai kl 17.30 – 20.00

Kurset den 4. mai ble fulltegnet raskt, derfor setter jeg opp et til. Dersom pandemien er snill med oss, blir det kurs, med begrenset antall deltakere.  Dette holdes ute/i drivhus. Og det er i dette området vi beveger oss under kurset. Lær om jorden og Bokashi. Jorden...