fbpx

Blogg

Pizzasnurrer av restene

Pizzasnurrer av restene

Tidligere i bloggen min har jeg anbefalt deg å lage 8 pizzabunner i slengen. Du lager det av 1 kg mel, og deler den opp i 8 emner som puttes i plastpose. Og legges i kjøleskapet. Deigen kan oppbevares inntil 14 dager. Forrige helg laget jeg like godt 16 pizzabunner...

les mer
Gulroten fortjener mer enn bare å bli kokt

Gulroten fortjener mer enn bare å bli kokt

I forrige blogg skrev jeg om min favorittgrønnsak nummer 1: poteten. Hvis du spør meg om hvem som kommer på 2. plass, må jeg si gulroten. Gulroten som evner å ta opp jorden smak, fortette den, og så bringe den videre til oss. Gulroten er favoritt hos mange, og må være...

les mer
Dumme bønder – de største potetene?

Dumme bønder – de største potetene?

Potet har i alle år vært brukt for å få et umulig jordstykke til å bli bra på. Og du behøver ikke tenke så mye, for å få en god potetavling. Kanskje er det derfra uttrykket stammer? De gror i nær sagt alt. Og har du først fått sansen for potetdyrking, er det en...

les mer
Ruccola – en av mine fire favorittsalater

Ruccola – en av mine fire favorittsalater

Vi er forskjellige vi mennesker – heldigvis. Og våre matvaner er også svært forskjellige. Det speiler seg også i det vi dyrker. Vi dyrker jo helst det vi liker å spise, og dyrker mest av det vi spiser mest av. Mine fire favoritter i salatbedet er: Little Gem – en...

les mer
Salat er en fest

Salat er en fest

Det finnes en hau med forskjellige typer salater å dyrke. Fra de bitre Cikori til Issalat, og romanosalat. Og alt imellom. Med smaker  som er veldig forskjellige: Søte eller bitre. Du kan dyrke salater med crunch og nøttesmak. Og så finner du de i mange forskjellige...

les mer
Urtehagen – utnytt det gode

Urtehagen – utnytt det gode

Det er ekstra stas og motiverende å dyrke urter når du bruker noe av alt det gode! Det gir overskudd og energi å dyrke, og vanskelig er det heller ikke. Det handler om å begynne med det som er enklest, og lære etter hvert. Sol, næring og vann, er det mest elementære....

les mer
Jordskokken – til glede vinter og vår

Jordskokken – til glede vinter og vår

Mens mange av grønnsakene våre høstes sommer og høst, er jordskokken til glede om vinter og vår.  Jordskokken smaker deilig - og veldig forskjellig som rå og kokte. Den spesielle smaken gjør at man ikke skal spise jordskokk for ofte, bare innimellom. Har du en gang...

les mer
Ramsløksblomsten – til å spise opp

Ramsløksblomsten – til å spise opp

«Du spiser med øynene», sies det. Å dyrke spiselige blomster er derfor gode for både hode og gane. I tillegg er det ofte bievennlige blomster. Dyrk de selv, og vit at du har gitt de økologisk føde, og uten sprøyting, så er du sikker på å ikke få i deg noe galt....

les mer
Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Tomatsaus (og senere til tomatsuppe) Vi har lange tradisjoner i vår familie til å lage mat - og oppskriftene går i arv. Min farmor har inspirert meg til matlaging, og min mormor til kjøkkenhagen. Min mor, mine tanter og etterhvert også tantebarn er glade i å lage mat....

les mer
Gressløk

Gressløk

Når gressløken dukker opp om våren må den brukes til så mye mer enn bare i ost- og eggeretter.   Gressløk er noe av det første som dukker opp i hagen om våren, den vokser i små «tuer» og trives i fuktig, godt drenert jord og liker litt lett skygge. Stilkene er stive...

les mer