fbpx

Jordskokkchips

Bruk jordskokken til noe mer enn purè og suppe.

Her er oppskrift på en god jordskokkchips, og har du laget den en gang, kommer du garantert til å ville lage den igjen 🙂

Har du prøvd å lage chips av jordskokk? Hvis ikke – så må du prøve. Det er utrolig godt, og enkelt å lage. Du trenger en god olje til å steke de i, og så er det en fordel om du kutter skivene med et mandolinjern. 

Jordskokkchips kutter du med et mandolinjern og steker det i olje.  

Jeg pleier ikke å skrelle jordskokken, kun vaske den godt, børste den, kutte bort små «vorter», og skrape med kniven, slik du gjør med nygrodde poteter. Deretter skiver jeg den med et mandolinjern, og lar den skylle godt av seg. 

Har du frityrkoker er det ypperlig å bruke, hvis ikke – bruk en jerngryte, og olje som er beregnet for frityrsteking. Ha sterk og god varme på, tørk godt av de skivede jordskokkene, og stek de puljevis til de er brune og sprø.

La de renne av seg på husholdningspapir og ha på meldonsalt. Lover at disse «får ben å gå på».

Siste oppskrifter

Jordskokksuppe ala Sidsel

På Sørlandet ligger det fortsatt litt snøklatter her og der, men nå går det mot mildvær. Og jeg gleder meg til å grave litt i jorda så fort telen forsvinner. Noe av det første jeg skal gjøre, er å grave opp noen jordskokk og lage suppe. Når jordskokken har fått en...

Nå er blåskjellene på sitt beste

Jeg kaller dette en blåskjellsuppe, selv om det kanskje ikke er så mye suppe. Nok blåskjell er det i et nett, om du ikke skal servere mer enn tre personer. Du kan jo også lage litt pommes frites ved siden av, så får den franske varianten av Moules Frites. Og så rekker...

Den aller beste julesilda

Oppskriften på denne julesilda har jeg fra den tiden jeg bodde i Oslo og jobbet i reklamebransjen. Og det er ca 43 år siden. Utrolig å tenke på. Hver desember var vi fast invitert til lunsj hos en av mine kollegaer, og alle tok med seg litt. Jeg hadde med meg dansk...

Fikenmarmelade med portvin og valnøtter

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid laget denne fikenmarmeladen. Så jeg vet ikke hvor jeg har oppskriften fra. Denne oppskriften gir deg 6 små og 2 litt større glass med fikenmarmelade, ønsker du mindre er det bare å halvere. Jeg lager såpass mye fordi det er...

Ingen jul uten hjemmelaget persesylte

Persesylte har vært noe av det jeg har gledet meg mest til å spise i julen, så lenge jeg kan huske. Og den må være hjemmelaget. Hver familie har gjerne sine favorittoppskrifter, og persesylte lages jo på mange forskjellige måter. I vår familie er det min mor som i...