fbpx

Jordskokkchips

Bruk jordskokken til noe mer enn purè og suppe.

Her er oppskrift på en god jordskokkchips, og har du laget den en gang, kommer du garantert til å ville lage den igjen 🙂

Har du prøvd å lage chips av jordskokk? Hvis ikke – så må du prøve. Det er utrolig godt, og enkelt å lage. Du trenger en god olje til å steke de i, og så er det en fordel om du kutter skivene med et mandolinjern. 

Jordskokkchips kutter du med et mandolinjern og steker det i olje.  

Jeg pleier ikke å skrelle jordskokken, kun vaske den godt, børste den, kutte bort små «vorter», og skrape med kniven, slik du gjør med nygrodde poteter. Deretter skiver jeg den med et mandolinjern, og lar den skylle godt av seg. 

Har du frityrkoker er det ypperlig å bruke, hvis ikke – bruk en jerngryte, og olje som er beregnet for frityrsteking. Ha sterk og god varme på, tørk godt av de skivede jordskokkene, og stek de puljevis til de er brune og sprø.

La de renne av seg på husholdningspapir og ha på meldonsalt. Lover at disse «får ben å gå på».

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...