fbpx

Masse godt av poteter

En munnfull potet 

Nygrodd, kokt potet

Finhakket rød charlottløk

Rømme

Lodderogn

 

Kutt potetene i ca 2 cm tykke biter, legg på et fat. Ha på en teskje med rømme, en teskje med loddrogn, og på toppen finhakket løk, gressløk, toppløk eller hva slags løk du liker best selv. God på tapasbordet, som kveldssnacks, en liten forrett eller apetittvekker før maten.

Dillstuede poteter

5 store poteter kuttes i terninger og kokes 15 minutter. Smelt 1 ss smør og rør inn 1 spiseskje mel. Spe med melk til du får en tykk hvit saus. Ha i potetene, masse dill, salt og pepper. Serveres lunken.

Ferskpotetsalat med kapers 

Kokt potet, sorizopølse og tomater gjør denne salaten til mer enn en salat, og kombinasjonen med den litt salte kapers og vinägrettdressingen minner meg om varme sommerdager i Italia. Og det beste av det hele: alt er hjemmedyrket, med unntak av pølsen og kapersene.

 

4-6 porsjoner

1 kg kokte og nygrodde poteter

4 tomater (gjerne ulike farger)

Rød charlottløk i tynne skiver

250 gram chorizopølse

4 spiseskjeer kapers

Litt salvie

Litt salat

 

Vinägrett

½ dl  god olivenolje

2 ts dijonsennep

4 ts vineddiuk

Pepper, litt akasiehonning (ev sukker)

 

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen. Del potetene på et vidt fat, skjær tomater og løk i tynne skiver, og ha resten av ingrediensene på. Salt og peppre.

 

Frittata

Kombinasjonen av potet, tomat, italiensk pølse og basilikum gjør denne «bondeomeletten» til ekstra god. Stek den gjerne på forhånd, og kutt opp i passe porsjonsbiter og legg på tapasbordet eller ta med på tur.

400 gram kokte ferske poteter

200 gram chorizo

6 egg

Salt & pepper

200 gram cherrytomat

En neve basilikum

½ løk og 2 fedd hvitløk

 

Skjær potet og chorizo i skiver og stek sammen med løk, hvitløk i en ildfast panne eller gryte. Hell av fettet. Pisk eggene, krydre og hell eggemassen over potetene, pølsene og det andre. La det være middels varme og Legg på lokk og la eggemassen stivne. Ca 10 minutter.  Kan også nytes kald, oppskjært i båter, og settes på tapasbordet.

Tilbake til Dumme bønder – de største potetene?

 

 

 

Siste oppskrifter

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...

Rabarbra smuldrepai

Når det er rabarbrasesong, må vi bruke den som best vi kan, og variere. Jeg liker å høste hele planten, og får mye ut av det. Så får jeg en ekstra runde i august igjen. De fleste har ingrediensene til denne smuldrekaken i hus, og da er det fort gjort å lage den. Dette...