fbpx

Hvitløken som smelter på tunga

Hvitløksconfit`en smelter på tunga, fordi den har blitt «myknet opp» i gryta. 

Jeg oppdaget oppskriften i boken til Ine-Janine Johnsen «Eltefritt brød og himmelske kaker». Brødene som står i boka baker jeg veldig ofte. Og du kan gjerne putte disse deilige hvitløksconfitene inn i brødene du baker. Disse hvitløkene – etter at de er ferdige, er også ypperlige til å smøre på pizzabunnen eller tomatbruchettaen, og oljen de ligger i, er herlig til både marinering og på salaten.

Det skal såvidt «simre» i gryta. Og la det stå på mellom 30 og 45 minutter.

Her er oppskriften:

Fyll det glasset du skal ha de på med ferdig skrelt hvitløk (skjær av roten nederst). Ha de så over i en liten gryte, og hell på rapsolje (jeg foretrekker rapsolje, fordi den «oppfører» seg bra i kjøleskapet. Oljen skal dekke feddene med minst 1 cm. Sett den over på middels varme, og la det simre svakt, bare små bobler.

Rør av og til i gryten, etter ca 45 minutter er de klare. La de avskjøle i gryten og ha det over i glasset med lokk. Holder i ca 10 dager, sier oppskriften. Jeg har oppbevart den enda lengre.

Jeg putter gjerne en chili og litt rosmarin oppi oljen.

Mer om å dyrke hvitløk: Vi høster hvitløken

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...