Hvitløken som smelter på tunga

Hvitløksconfit`en smelter på tunga, fordi den har blitt «myknet opp» i gryta. 

Jeg oppdaget oppskriften i boken til Ine-Janine Johnsen «Eltefritt brød og himmelske kaker». Brødene som står i boka baker jeg veldig ofte. Og du kan gjerne putte disse deilige hvitløksconfitene inn i brødene du baker. Disse hvitløkene – etter at de er ferdige, er også ypperlige til å smøre på pizzabunnen eller tomatbruchettaen, og oljen de ligger i, er herlig til både marinering og på salaten.

Det skal såvidt «simre» i gryta. Og la det stå på mellom 30 og 45 minutter.

Her er oppskriften:

Fyll det glasset du skal ha de på med ferdig skrelt hvitløk (skjær av roten nederst). Ha de så over i en liten gryte, og hell på rapsolje (jeg foretrekker rapsolje, fordi den «oppfører» seg bra i kjøleskapet. Oljen skal dekke feddene med minst 1 cm. Sett den over på middels varme, og la det simre svakt, bare små bobler.

Rør av og til i gryten, etter ca 45 minutter er de klare. La de avskjøle i gryten og ha det over i glasset med lokk. Holder i ca 10 dager, sier oppskriften. Jeg har oppbevart den enda lengre.

Jeg putter gjerne en chili og litt rosmarin oppi oljen.

Mer om å dyrke hvitløk: Vi høster hvitløken

Siste oppskrifter

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Rabarbrasaft med ananasmynte Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker. Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger. Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni....

«Soltørkede» tomater

Jeg vet ikke noe jeg dyrker som er så anvendelig og som du kan lage så mye godt av – som av tomater. Og det beste av det hele, mye av det du lager kan du oppbevare og nyte når du ikke lenger kan hente de ferske fra egen produksjon. En av mine favoritter å lage, er...

Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen. Denne tomatjuicen...

Kan du koke poteter, kan du også sylte rødbete

Dette er en familieoppskrift, og som med sylteagurken, er også denne fra min farmor i Elvegada. Hun var utrolig flink til å både sylte, safte, hermetisere og ta vare på gode råvarer gjennom vinteren. Klassisk syltet rødbete 3 kg rødbete vaskes og settes over i kokende...

Åse`s rabarbrapai med havregryn

Jeg fristes ofte av gode bilder av mat, og oppskrifter på nettet. Og når jeg kjenner hun som har laget maten, og ber om å få dele oppskriften og bilder, og får ja – Ja, da er det bare å gjøre det. Som denne, som jeg fikk i forrige uke av Åse. Det er nemlig slik at...