fbpx

Det spirer og gror

Såjorden lager vi selv

Såjorden lager vi selv

Når jeg skal så de første frøene, ofte allerede rundt juletider, trenger jeg jord. Og det er ikke noe viktig poeng at denne jorden skal være kompostjord. Vanligvis er jeg opptatt av å tilføre mye organisk materiale inn i jorda mens jeg dyrker, mens såjorden er jorden...

Tomatgleder

Tomatgleder

Jeg får vann i munnen av å tenke på gode tomater, fullmodne, duftende og solrike. Når tomatavlingene er store, er det heldigvis mange og spennende varianter å bruke denne markens grøde på. Den viktigste grunnen til å dyrke egne tomater er at smaken er så mye bedre enn...

Ruccola – en av mine fire favorittsalater

Ruccola – en av mine fire favorittsalater

Vi er forskjellige vi mennesker – heldigvis. Og våre matvaner er også svært forskjellige. Det speiler seg også i det vi dyrker. Vi dyrker jo helst det vi liker å spise, og dyrker mest av det vi spiser mest av. Mine fire favoritter i salatbedet er: Little Gem – en...

Anita S Dietrichson

Hageentusiast og Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis non libero vel mauris aliquam interdum. Suspendisse lobortis ultrices lacus, sit amet dapibus arcu vulputate ac. Nulla ac ligula quis odio laoreet ullamcorper at in mauris.  

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...