fbpx

Rømmesalat

Om sommeren med rik tilgang til salat, bør man servere salat til ethvert måltid. Bre det utover på fine fat. En duftende og sprø salatlanretning vakkert arrangert, frister til måltidet.

Jeg kaller også denne salaten en retrosalat, og har serverer både agurksalat og rømmesalat til samme måltid, spesielt til grillet eller stekt fisk.

Her er ingrediensene til dressingen: Salat, eddik, honning, finhakket basilikum, hvitløk, rømme og pynt av gressløkblomst

·        ½ beger rømme

·        2 spiseskjeer god eddik (jeg brukte Douceur de Vinaigre a Ananas & Poivre Timut) og en spiseskje honning 

·        Et lite hvitløksfedd

·        20 basilikumsblader kuttet i smått

·        Masse god salat

·        Pynt av gressløksblomsten

Bland sammen rømmen med honning og eddik. Hakk hvitløksfedd og basilikumsblader og ha det i. Pynt salaten med spiselige blomster. Her brukte jeg blomstene fra gressløken.

Salat er en fest 

Rømmesalat

Siste oppskrifter

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...

Rabarbra smuldrepai

Når det er rabarbrasesong, må vi bruke den som best vi kan, og variere. Jeg liker å høste hele planten, og får mye ut av det. Så får jeg en ekstra runde i august igjen. De fleste har ingrediensene til denne smuldrekaken i hus, og da er det fort gjort å lage den. Dette...