fbpx

Rømmesalat

Om sommeren med rik tilgang til salat, bør man servere salat til ethvert måltid. Bre det utover på fine fat. En duftende og sprø salatlanretning vakkert arrangert, frister til måltidet.

Jeg kaller også denne salaten en retrosalat, og har serverer både agurksalat og rømmesalat til samme måltid, spesielt til grillet eller stekt fisk.

Her er ingrediensene til dressingen: Salat, eddik, honning, finhakket basilikum, hvitløk, rømme og pynt av gressløkblomst

·        ½ beger rømme

·        2 spiseskjeer god eddik (jeg brukte Douceur de Vinaigre a Ananas & Poivre Timut) og en spiseskje honning 

·        Et lite hvitløksfedd

·        20 basilikumsblader kuttet i smått

·        Masse god salat

·        Pynt av gressløksblomsten

Bland sammen rømmen med honning og eddik. Hakk hvitløksfedd og basilikumsblader og ha det i. Pynt salaten med spiselige blomster. Her brukte jeg blomstene fra gressløken.

Salat er en fest 

Rømmesalat

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...