fbpx

Rett fra kjøkkenhagen og på bordet

Helt nye gulrøtter – hentet fra kjøkkenhagen. De koker du altså ikke! De skal så vidt i panna noen minutter, sammen med mye godt, bl.a. nøtter. Sommergulroten skal nytes sprø, søt og fersk – vi har den bare noen måneder, så ta vare på øyeblikket. 

Ferdig etter få minutter. Kan det bli bedre?

Gulrøtter med ruccola og fetaost

·        8 gulrøtter – delt på langs

·        1 spiseskje olivenolje

·        1 ts smør – et par fedd hvitløk

·        2 dråker teriyaki

·        ¼ ts akasiehonning

·        Salt

·        Sort pepper, friskkvernet

 ·        3 never med ruccola

·        ½ sitron, og saften fra den

·        Salt

·        Pepper

·        30 gram feta

·        2 spiseskjeer gresskarkjerner, ristet

·        1 spiseskje pistasjkjerner

 Noen få minutter i pannen i smør, olje og teriyaki – overstrødd med «godsaker» gjør dette til rene gourmetretten.

Stek gulrøttene ved høy varme noen få minutter i pannen, sammen med litt olje, teriyaki, og smøret. Drypp så noen små drypp med honning. Vend ruccolaen i sitronsaften, ha på salt og pepper og fordel dette på et fat. Smuldre over feta og dryss med pistaskjerner og gresskarkjerner over.

Flere oppskrifter på gulrot: Gulrotsuppe – en favoritt om sommeren

Gulrotjuice med ingefær og mynte

Les her om å dyrke gulroten: Gulroten fortjener mer enn bare å bli kokt

 

 

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...