fbpx

Gulrotjuice med ingefær og mynte

Gulrotjuice med ingefær og mynte

Jeg er så heldig å ha en god juicemaskin, som kverner absolutt alt av fruktkjøtt. Restene – som her i denne gulrotjuicen kan jeg ha i kake eller brød. Da får jeg brukt alle råvarene, og det er en god følelse. Hvis ikke går de i Bokashibøtta – til et godt formål – tenker jeg.

Så enkelt og så godt. Her toppet med litt mynte, og isbiter i glasset.

·        4 store gulrøtter

·        En neve mynter

·        En bit ingefær

·        ½ sitron

·        1-2 epler

Ingrediensene til gulrotjuicen

Kutt opp alt i passende biter og ha det i juiceren. Drikkes kald, tilsett eventuelt isbiter, og pynt med mynteblader.

Les her om å dyrke gulroten: Gulroten fortjener mer enn bare å bli kokt

Flere oppskrifter:

Gulrotjuice: Gulrotjuice med ingefær og mynte

Gulrotsuppe: Gulrotsuppe – en favoritt om sommeren

Pannestekt gulrot: Rett fra kjøkkenhagen og på bordet

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...