Råkostsalat med rødbete

Jeg digger å blande rødbete med epler. Syntes smakene passer godt sammen. Dette er en variant av den klassiske sur/søte gulrotsalaten, bare at vi gjør den litt mer «festlig» med nøtter. Du kan også gjerne ha i rosiner, som setter en ekstra piff her.

Skulle du få noen rester igjen, er det bare å spare den til frokosten neste morgen, da får du en kickstart på dagen

  • 3 rødbeter, skrelt og grovrevet
  • 2 epler – skåret i terning
  • 1 håndfull med mandler som er ristet og grovhakket
  • 3 spiseskjeer solbærsaft (jeg hadde igjen i frysen fra i fjor)
  • 1 klype salt
  • Sort pepper, nykvernet

Deilig rødbetesalat hvor restene er like gode til frokost neste dag

Rødbeter er ikke vanskelig å dyrke. Sjekk her for dyrking: Rødbete – roten til alt godt

Prøv også denne: Rødbetejuice

Kan du koke poteter, kan du også sylte rødbete

Siste oppskrifter

Sylt løs – fennikel

Høsten er for meg syltetid av grønnsaker. Å sylte grønnsaker er et godt alternativ til å fryse, som ofte er det enkleste å ty til. Som barn var syltet agurk og syltet rødbete en selvfølge på middagsbordet, og som voksen har jeg fått sansen for å sylte enda mere, som...

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Rabarbrasaft med ananasmynte Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker. Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger. Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni....

«Soltørkede» tomater

Jeg vet ikke noe jeg dyrker som er så anvendelig og som du kan lage så mye godt av – som av tomater. Og det beste av det hele, mye av det du lager kan du oppbevare og nyte når du ikke lenger kan hente de ferske fra egen produksjon. En av mine favoritter å lage, er...

Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen. Denne tomatjuicen...

Kan du koke poteter, kan du også sylte rødbete

Dette er en familieoppskrift, og som med sylteagurken, er også denne fra min farmor i Elvegada. Hun var utrolig flink til å både sylte, safte, hermetisere og ta vare på gode råvarer gjennom vinteren. Klassisk syltet rødbete 3 kg rødbete vaskes og settes over i kokende...