fbpx

Råkostsalat med rødbete

Jeg digger å blande rødbete med epler. Syntes smakene passer godt sammen. Dette er en variant av den klassiske sur/søte gulrotsalaten, bare at vi gjør den litt mer «festlig» med nøtter. Du kan også gjerne ha i rosiner, som setter en ekstra piff her.

Skulle du få noen rester igjen, er det bare å spare den til frokosten neste morgen, da får du en kickstart på dagen

  • 3 rødbeter, skrelt og grovrevet
  • 2 epler – skåret i terning
  • 1 håndfull med mandler som er ristet og grovhakket
  • 3 spiseskjeer solbærsaft (jeg hadde igjen i frysen fra i fjor)
  • 1 klype salt
  • Sort pepper, nykvernet

Deilig rødbetesalat hvor restene er like gode til frokost neste dag

Rødbeter er ikke vanskelig å dyrke. Sjekk her for dyrking: Rødbete – roten til alt godt

Prøv også denne: Rødbetejuice

Kan du koke poteter, kan du også sylte rødbete

Siste oppskrifter

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...