fbpx

Rødbetejuice

Rødbetejuice

Denne juicen er lekker å se på og knallrød på fargen. Av alle rotgrønnsaker er det rødbeten som har høyest innhold av antioksidanter.

Et glass av denne gir deg futt og kraft.

Skal du servere den til barn, så ha litt ekstra eplesaft, appelsiner eller rett og slett «vannet litt ut».

5 rødbeter, 2 epler, 20 gram ingefær og 2 appelsiner. Rens rødbeten, kutt opp alt, og ha det i en juicer. Serveres kald med litt grønt pynt og en isbit.

Vil du ha dyrketips om rødbeten? Rødbete – roten til alt godt

Andre oppskrifter av rødbete: Kan du koke poteter, kan du også sylte rødbete

Råkostsalat med rødbete

Siste oppskrifter

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...

Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller

  For meg setter ponzosausen en helt annen standard i retten enn ved "bare" soyasaus. Selvfølgelig kan du bruke ren soyasaus til det samme, men du vil erfare at det er noe helt annet når du først har laget denne. Chili, hvitløk og koriander er et must i alle mine...