Rødbetejuice

Rødbetejuice

Denne juicen er lekker å se på og knallrød på fargen. Av alle rotgrønnsaker er det rødbeten som har høyest innhold av antioksidanter.

Et glass av denne gir deg futt og kraft.

Skal du servere den til barn, så ha litt ekstra eplesaft, appelsiner eller rett og slett «vannet litt ut».

5 rødbeter, 2 epler, 20 gram ingefær og 2 appelsiner. Rens rødbeten, kutt opp alt, og ha det i en juicer. Serveres kald med litt grønt pynt og en isbit.

Vil du ha dyrketips om rødbeten? Rødbete – roten til alt godt

Andre oppskrifter av rødbete: Kan du koke poteter, kan du også sylte rødbete

Råkostsalat med rødbete

Siste oppskrifter

Sylt løs – fennikel

Høsten er for meg syltetid av grønnsaker. Å sylte grønnsaker er et godt alternativ til å fryse, som ofte er det enkleste å ty til. Som barn var syltet agurk og syltet rødbete en selvfølge på middagsbordet, og som voksen har jeg fått sansen for å sylte enda mere, som...

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Rabarbrasaft med ananasmynte Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker. Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger. Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni....

«Soltørkede» tomater

Jeg vet ikke noe jeg dyrker som er så anvendelig og som du kan lage så mye godt av – som av tomater. Og det beste av det hele, mye av det du lager kan du oppbevare og nyte når du ikke lenger kan hente de ferske fra egen produksjon. En av mine favoritter å lage, er...

Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen. Denne tomatjuicen...

Kan du koke poteter, kan du også sylte rødbete

Dette er en familieoppskrift, og som med sylteagurken, er også denne fra min farmor i Elvegada. Hun var utrolig flink til å både sylte, safte, hermetisere og ta vare på gode råvarer gjennom vinteren. Klassisk syltet rødbete 3 kg rødbete vaskes og settes over i kokende...