Agurk juice

Når du har flere agurkplanter, og de først modnes, så har de en tendens til å modnes flere på en gang. Og hva skal vi gjøre med alle? Drikke de, tenker jeg – agurkjuice er sunn og næringsrik. Og blandet med stangselleri og sitron, er den god på smaken også.

Når du lager juice av den som her, beholder du alle næringsstoffene.

Og de resterende fibrene kan du bruke i både potetmosen, supper og sauser. Eller – i Bokashibøtta, så blir den resirkulert til ny jord og gir næring til nye planter.

Å blande inn stangselleri løfter smaken på juicen.

1 eple

1/3 øko sitron

3 stilker stangselleri (ikke ta med det grønne på toppen)

1 stor agurk, eller 2-3 snackagurker

Alt puttes i juiceren, og drikkes der og da, – gjerne med noen isbiter.

Agurkjuicen strutter av næring og sunnhet

Dyrke agurk: Agurktid

Andre oppskrifter med agurk:

Sylteagurk fra Elvegada

Gazpacho til hete dager

Siste oppskrifter

Sylt løs – fennikel

Høsten er for meg syltetid av grønnsaker. Å sylte grønnsaker er et godt alternativ til å fryse, som ofte er det enkleste å ty til. Som barn var syltet agurk og syltet rødbete en selvfølge på middagsbordet, og som voksen har jeg fått sansen for å sylte enda mere, som...

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Rabarbrasaft med ananasmynte Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker. Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger. Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni....

«Soltørkede» tomater

Jeg vet ikke noe jeg dyrker som er så anvendelig og som du kan lage så mye godt av – som av tomater. Og det beste av det hele, mye av det du lager kan du oppbevare og nyte når du ikke lenger kan hente de ferske fra egen produksjon. En av mine favoritter å lage, er...

Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen. Denne tomatjuicen...

Kan du koke poteter, kan du også sylte rødbete

Dette er en familieoppskrift, og som med sylteagurken, er også denne fra min farmor i Elvegada. Hun var utrolig flink til å både sylte, safte, hermetisere og ta vare på gode råvarer gjennom vinteren. Klassisk syltet rødbete 3 kg rødbete vaskes og settes over i kokende...