fbpx

Agurk juice

Når du har flere agurkplanter, og de først modnes, så har de en tendens til å modnes flere på en gang. Og hva skal vi gjøre med alle? Drikke de, tenker jeg – agurkjuice er sunn og næringsrik. Og blandet med stangselleri og sitron, er den god på smaken også.

Når du lager juice av den som her, beholder du alle næringsstoffene.

Og de resterende fibrene kan du bruke i både potetmosen, supper og sauser. Eller – i Bokashibøtta, så blir den resirkulert til ny jord og gir næring til nye planter.

Å blande inn stangselleri løfter smaken på juicen.

1 eple

1/3 øko sitron

3 stilker stangselleri (ikke ta med det grønne på toppen)

1 stor agurk, eller 2-3 snackagurker

Alt puttes i juiceren, og drikkes der og da, – gjerne med noen isbiter.

Agurkjuicen strutter av næring og sunnhet

Dyrke agurk: Agurktid

Andre oppskrifter med agurk:

Sylteagurk fra Elvegada

Gazpacho til hete dager

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...