fbpx

Syltet rødløk på 1-2-3

Det er lett å huske denne oppskriften fordi forholdet mellom eddik, sukker og vann er 1-2-3.

Du sylter løk på 1-2-3

Vi har en restaurant i Kristiansand hvor jeg av og til spiser lunsj, den har det kreative navnet «Bønder i byen». Og personalet er kledd med Felleskjøpets T-skjorter, og maten knallgod. Trine Lohne som i flere år drev firmaet «Trine på Gården» og leverte brød, hermetiserte grønnsaker på glass og mye annet godt, var en av initiativtagerne. Så navnet kledde godt hennes merkenavn. Hun har også signert en del av rettene som fortsatt lages og serveres der. Kan hende med ny vri. Uansett, jeg var så heldig å få oppskriften på syltet løk fra Trine for en tid tilbake.

Ferdig kuttet løk.

På restauranten serverer de den i en kyllingsalat, og det sur/søte er perfekt til salaten. Men det er ikke bare til salat den er god, også til mye annet, som burger, pølser, sandwich, taco og ulike typer fiskeretter.

Her er oppskriften fra Trine som jeg deler med dere:

  • 1 dl eplecider eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • Litt salt, pepper

Kokes opp og slås rett over den ferdig skivede løken. La det trekke 2-3 dager. Dette blir kaldsylting, ikke hermetisering. Oppbevaring: Se til at det ligger dekket med lake om du skal lagre det utover høsten. Den kan stå flere dager i kjøleskapet.

Bruk gjerne et mandolinjern til å kutte løken med.

Denne oppskriften kan du også gjerne bruke til hodekål og kepaløk (gul løk) også.

Den sur/søte smaken passer til mye.

Og en variant av oppskriften her er å blande inn litt finsnittet rød kål.

Her kan du lese mer:

Å dyrke løk er et must

Sylt løs – fennikel

Sylteagurk fra Elvegada

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...