fbpx

Agurksalat

Denne agurksalaten syntes jeg passer sammen med grillet eller stekt fisk, som makrell og laks.

Den minne meg om min mormor som alltid serverte den til fisk, og har litt retropreg over seg. Jeg digger de gamle gode oppskriftene, spesielt denne, fordi den er så enkel å lage.  er svært enkel å lage. Slik lager jeg den:

Agurksalat med en sur-søt smak.

  ½ slangeagurk kuttes i fine skiver, gjerne på et mandolinjern

·3 spiseskjeer god eddik (jeg brukte Douceur de Vinaigre au miel & gingembre fra Olivier & Co)

·1 skje honning

Kutt opp fine skiver med agurk, bruk gjerne et mandolinjern.

Bland sammen eddik, honning i en skål og hell det over agurkene. Pynt med ramsløksblomst eller andre spiselige blomster.

Her kan du lese hvordan du dyrker agurken: Agurktid

Andre oppskrifter:

Agurk juice – Sylteagurk fra Elvegada – Gazpacho til hete dager

Salat er en fest

Rømmesalat 

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...