Agurksalat

Denne agurksalaten syntes jeg passer sammen med grillet eller stekt fisk, som makrell og laks.

Den minne meg om min mormor som alltid serverte den til fisk, og har litt retropreg over seg. Jeg digger de gamle gode oppskriftene, spesielt denne, fordi den er så enkel å lage.  er svært enkel å lage. Slik lager jeg den:

Agurksalat med en sur-søt smak.

  ½ slangeagurk kuttes i fine skiver, gjerne på et mandolinjern

·3 spiseskjeer god eddik (jeg brukte Douceur de Vinaigre au miel & gingembre fra Olivier & Co)

·1 skje honning

Kutt opp fine skiver med agurk, bruk gjerne et mandolinjern.

Bland sammen eddik, honning i en skål og hell det over agurkene. Pynt med ramsløksblomst eller andre spiselige blomster.

Her kan du lese hvordan du dyrker agurken: Agurktid

Andre oppskrifter:

Agurk juice – Sylteagurk fra Elvegada – Gazpacho til hete dager

Salat er en fest

Rømmesalat 

Siste oppskrifter

Sylt løs – fennikel

Høsten er for meg syltetid av grønnsaker. Å sylte grønnsaker er et godt alternativ til å fryse, som ofte er det enkleste å ty til. Som barn var syltet agurk og syltet rødbete en selvfølge på middagsbordet, og som voksen har jeg fått sansen for å sylte enda mere, som...

Rabarbraen høster vi på nytt i august

Rabarbrasaft med ananasmynte Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker. Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger. Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni....

«Soltørkede» tomater

Jeg vet ikke noe jeg dyrker som er så anvendelig og som du kan lage så mye godt av – som av tomater. Og det beste av det hele, mye av det du lager kan du oppbevare og nyte når du ikke lenger kan hente de ferske fra egen produksjon. En av mine favoritter å lage, er...

Småspicy tomatjuice

En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen. Denne tomatjuicen...

Kan du koke poteter, kan du også sylte rødbete

Dette er en familieoppskrift, og som med sylteagurken, er også denne fra min farmor i Elvegada. Hun var utrolig flink til å både sylte, safte, hermetisere og ta vare på gode råvarer gjennom vinteren. Klassisk syltet rødbete 3 kg rødbete vaskes og settes over i kokende...