Pesto kan også være rød

Vi har lett for å lage grønn pesto, ihvertfall er det ofte det jeg tyr til. Når vi først er i sesongen med gode tomater, er det fint å varriere litt. Server denne pestoen sammen med en god ost, litt oliven, spekeskinke eller pølse, og litt godt brød.

Da har du en deilig lunsjrett, et godt bidrag til et deilig tapasbord.

Eller rett og slett når du er fysen på noe godt til kvelden eller som et mellommåltid i hverdagen.

Og kanskje er den enda bedre enn den grønne, denne tomatpestoen.

Den er laget på «soltørkede» tomater fra eget spisskammers.

Ingrediensene er omtrent de samme som til grønn pesto, bare å bytte ut urtene med soltørkede tomater

  • 200 gram soltørkede tomater i olje
  • 30 gram pinjekjerner
  • 1 hvitløksfedde
  • Basilikum – en god neve
  • Flaksalt og kvernet pepper

Kjør i foodprosessor: tomater, parmesan, hvitløk, pinjekjerner til en pesto – brukt oljen fra tomatene til å spe med, til du får ønsket konsistens.

Rør deretter i basilikum, salt og pepper, og om nødvendig, litt mer olje.

Denne oppskriften har jeg fått av venner i DK.

Interessert i andre tomatoppskrifter?

Tomatmarmelade av cherrytomatene

Tomatgleder

«Soltørkede» tomater

Lag din egen tomatketchup

Småspicy tomatjuice

Tomatbruchetta

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

 

Siste oppskrifter

Hjemmelaget chilipasta – Sambal oelek

Når du dyrker mye chili, er det kjekt å ha litt forskjellige oppskrifter. Ikke bare fryse, sylte, lage olje, tørke eller henkoke. Mange har altfor mye chili akkurat nå, og lurer på hvordan de skal bruke alt. Å lage chilipasta er derfor et godt alternativ til alt det...

Vi lager chilipulver

Å tørke chili er en av flere metoder for å ta vare på chilien, og kunne bruke den utover vinteren og våren.  Hvorfor skal vi egentlig tørke chilien? Jo fordi det gjør det mulig å bevare de i lang tid. Chili som ikke er tørket, varer kanskje bare et par dager ved...

Chili må vi ha

  Ved siden av å ha tomat, agurk og basilikum i drivhuset mitt, digger jeg å ha flere ulike typer chili, og pepper. Og har du ikke drivhus, holder det fint med et vindu. Det morsomme med chili er jo at de er så utrolig ulike – både i utseende og ikke minst i...

Mango chutney

Setter du pris på asiatisk mat? I så fall bruker du sikkert mango chutney fra tid til annen. Jeg skulle lage en indisk gryterett, og i oppskriften skulle jeg ha mango chutney, og den ville jeg lage selv. For så vidt det er mulig, vil jeg helst lage all mat fra bunnen...

En hyllest til snittebønnen

Fermentering* er en eldgammel konserveringsmetode som var vanlig før mye ble industrialisert. Dette har fått nytt liv i våre dager.  Snittebønner lagt lagvis med salt ville vi i vår moderne verden kalt fermentering, bare at ordet ikke var funnet opp den gangen. For...