fbpx

Pesto kan også være rød

Vi har lett for å lage grønn pesto, ihvertfall er det ofte det jeg tyr til. Når vi først er i sesongen med gode tomater, er det fint å varriere litt. Server denne pestoen sammen med en god ost, litt oliven, spekeskinke eller pølse, og litt godt brød.

Da har du en deilig lunsjrett, et godt bidrag til et deilig tapasbord.

Eller rett og slett når du er fysen på noe godt til kvelden eller som et mellommåltid i hverdagen.

Og kanskje er den enda bedre enn den grønne, denne tomatpestoen.

Den er laget på «soltørkede» tomater fra eget spisskammers.

Ingrediensene er omtrent de samme som til grønn pesto, bare å bytte ut urtene med soltørkede tomater

  • 200 gram soltørkede tomater i olje
  • 30 gram pinjekjerner
  • 1 hvitløksfedde
  • Basilikum – en god neve
  • Flaksalt og kvernet pepper

Kjør i foodprosessor: tomater, parmesan, hvitløk, pinjekjerner til en pesto – brukt oljen fra tomatene til å spe med, til du får ønsket konsistens.

Rør deretter i basilikum, salt og pepper, og om nødvendig, litt mer olje.

Denne oppskriften har jeg fått av venner i DK.

Interessert i andre tomatoppskrifter?

Tomatmarmelade av cherrytomatene

Tomatgleder

«Soltørkede» tomater

Lag din egen tomatketchup

Småspicy tomatjuice

Tomatbruchetta

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

 

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...