Oppskrifter

Råkostsalat med rødbete

Råkostsalat med rødbete

Jeg digger å blande rødbete med epler. Syntes smakene passer godt sammen. Dette er en variant av den klassiske sur/søte gulrotsalaten, bare at vi gjør den litt mer «festlig» med nøtter. Du kan også gjerne ha i rosiner, som setter en ekstra piff her. Skulle du få noen...

les mer
Hvitløksblomsten er en delikatesse

Hvitløksblomsten er en delikatesse

Det er kjempemoro å dyrke hvitløk, men visste du at du egentlig kan høste den to ganger? Ihvertfall om du dyrker hardneck-typen. For det er disse vakre og velsmakende blomster-piruettene som er så gode til pesto, smørdamping eller langtidslagring. Nå er det tiden for...

les mer
Hylleblomstsaft

Hylleblomstsaft

Oppskriften på hylleblomstsaften har jeg fra Margit Vea som har lang erfaring i å holde matkurs, og skrevet flere kokebøker. Hun var også fast spaltist i Aftenposten, og hatt tv programmet «naturlig mat med Margit Vea». Når saften er ferdig er det viktig å fryse den...

les mer
Pizzasnurrer av restene

Pizzasnurrer av restene

Tidligere i bloggen min har jeg anbefalt deg å lage 8 pizzabunner i slengen. Du lager det av 1 kg mel, og deler den opp i 8 emner som puttes i plastpose. Og legges i kjøleskapet. Deigen kan oppbevares inntil 14 dager. Forrige helg laget jeg like godt 16 pizzabunner...

les mer
Rett fra kjøkkenhagen og på bordet

Rett fra kjøkkenhagen og på bordet

Helt nye gulrøtter - hentet fra kjøkkenhagen. De koker du altså ikke! De skal så vidt i panna noen minutter, sammen med mye godt, bl.a. nøtter. Sommergulroten skal nytes sprø, søt og fersk - vi har den bare noen måneder, så ta vare på øyeblikket.  Gulrøtter med...

les mer
Gulrotsuppe – en favoritt om sommeren

Gulrotsuppe – en favoritt om sommeren

Til denne suppen kan jeg gå rett ut i kjøkkenhagen og hente alt, med unntak av kraften. Kraft "samler" jeg om vinteren, og har alltid masse i frysen. Kraft fra persesylten og fårelåret til jul, fra kylling og høns, og ikke minst gode steker som jeg alltid steker under...

les mer
Gulrotjuice med ingefær og mynte

Gulrotjuice med ingefær og mynte

Gulrotjuice med ingefær og mynte Jeg er så heldig å ha en god juicemaskin, som kverner absolutt alt av fruktkjøtt. Restene - som her i denne gulrotjuicen kan jeg ha i kake eller brød. Da får jeg brukt alle råvarene, og det er en god følelse. Hvis ikke går de i...

les mer
Masse godt av poteter

Masse godt av poteter

En munnfull potet  Nygrodd, kokt potet Finhakket rød charlottløk Rømme Lodderogn   Kutt potetene i ca 2 cm tykke biter, legg på et fat. Ha på en teskje med rømme, en teskje med loddrogn, og på toppen finhakket løk, gressløk, toppløk eller hva slags løk du liker...

les mer
Ruccola på pizzaen – og pizzaoppskrift

Ruccola på pizzaen – og pizzaoppskrift

Jeg er så heldig å ha en vedfyrt bakerovn på hytta mi, og mye besøk om sommeren. Den brukes til blant annet pizzasteking, og det er derfor nyttig å ha liggende klar hjemmelagde, gode og ferske pizzabunner, og ikke minst også tomatsaus (i frysen). Deigen til disse...

les mer
Rømmesalat

Rømmesalat

Om sommeren med rik tilgang til salat, bør man servere salat til ethvert måltid. Bre det utover på fine fat. En duftende og sprø salatlanretning vakkert arrangert, frister til måltidet. Jeg kaller også denne salaten en retrosalat, og har serverer både agurksalat og...

les mer